Kôstka z čerešne

Na čo si musí dať somálska žena pozor? Aby nezjedla čerešňovú kôstku. Potom by vyzerala ako v šiestom mesiaci tehotenstva.

prejsť na článok

Čerešne

Na strome sa rozprávajú dve čerešne. - Prečo sa smeješ? - Lebo máš vonku červíka.

prejsť na článok

Fermentácia kávy

Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní rozbehne proces kvasenia. Fermentácia môže zlepšiť chuť kávy alebo ju pokaziť. Ide len o to

prejsť na článok

Výberová káva

Kvalita Výberová káva je upražená z výberových kávových zŕn. To znamená, že zrná boli vypestované v istej im vyhovujúcej nadmorskej výške, v správnom ročnom období, v kvalitnej pôde a n

prejsť na článok

Trend „medových“ káv neobišiel ani našu pražiareň

Spracovanie kávovníkových zŕn má obrovský vplyv na výslednú chuť kávy a typ spracovania, ktoré daná kávovníková plantáž použije, závisí do množstva faktorov. Jedným z nich je ekonomická situácia danej farmy i klimatické podmienky krajiny.  Honey proces

prejsť na článok

Cold brew lemon tonic

Cold brew je silný kávový extrakt, na ktorého prípravu vám stačia len dve ingrediencie, a to pomletá káva a studená voda. My sme na výrobu cold brew použili našu KAAN Peru El Eden, no použiť môžete akúkoľvek kávu, ktorá vám chutí, odporúčame však výberovú

prejsť na článok