Keď chcem zdravo a šťastne žiť, musím dať seba na prvé miesto! 

To sa ľahko povie, ale ako to mám urobiť?Keď ráno vstanem, prvé čo spravím vypustím z domu naše fenky, nalejem mačičkám mlieko, nasypem psíkom granule a je tu čas pre mňa.Zacvičím pár pozdravov slnku, ponaťahujem svaly uvoľním chrbát a posadím sa do meditačného sedu a nastáva moje prvé stíšenie. Najčastejšie meditujem na vnímanie dychu. Pozorujem svoje telo, či mi niekde nevzniklo napätie, istý druh svalového pnutia ak áno, pošlem tam pomyselne pár nádychov a výdychov aby sa miesto zharmonizovalo a opäť vnímam svoj dych a vnútorné a vonkajšie ticho. Po mnohoročnej meditačnej praxi cítim pokoj v duši, hlavou mi nebehajú myslienky, čo mám urobiť dnes alebo , čo som všetko nedávno zažilaTakto získavam silu do nového dňa. Tieto okamžiky milujem. Meditáciu ukončujem mantrou Om, shanti, shanti, shanti. V preklade  to znamená:  O´m ,mier, mier, mier. Touto mantrou Óm si môžete ľahšie uvedomiť svoj stred, svoje Ja. Zároveň v nás prepája v jednotu. Jednotlivé slabiky mantry označujú zrodenie, samotné bytie a zánik. Minulosť, prítomnosť a budúcnosť. Fyzické telo, myseľ a vedomie. Toto všetko sa spája v mantre Om. Takto naladená začínam deň.  The post Keď chcem zdravo a šťastne žiť, musím dať seba na prvé miesto!  appeared first on Petra Mária Geletová.

prejsť na článok

šťastné nôžky

festival šťastné nôžky Podporný web pre Festival Šťastné nôžky určený pre nadšencov barefoot a nosenia detí + grafické práce pre organizátorku.

prejsť na článok

Šťastné a radostné

Prajeme Vám šťastné a radostné vianočné sviatky a všetko najlepšie v novom roku!

prejsť na článok

Hrajte sa a tvorte s nami 4 / Vláčikom po Slovensku

Slovensko je moja vlasť, iba tu chcem šťastne rásť. Je tu moja rodina: ocko, mamka, sestry, ja. Mám tu dedka, babičku, dvoch psíkov i mačičku.

prejsť na článok

Šťastné a veselé Vianoce

Čaro Vianoc spočíva v tom, že šťastie a prekvapenie ostatných, dokáže urobiť šťastnými nás. (Toni Sorenson) The post Šťastné a veselé Vianoce appeared first on dohodou.sk.

prejsť na článok

Ako naučiť deti zdravo jesť

Zamýšľate sa nad tým, ako naučiť svoje deti jesť zdravo? Ako ich prirodzene viesť k zdravým stravovacím návykom? Na nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať pár rád a tipov.

prejsť na článok