Grécky šalát s rukolou

Autor: Veronika Feňáková Kalórie: 310 kcal / porcia Čas prípravy na: 10 min. Keď milujete grécku kuchyňu rovnako ako my, tento recept na originál grécky šalát s rukolou vás nadchne! Obľúbenosť gréckeho šalátu spočíva v jeho jednoduchosti, ale zároveň v dokonalej harmónii chutí. Tento šalát sa celosvetovo preslávil a stal sa veľmi obľúbeným prevažne letným pokrmom. Kombinácia paradajok, uhorky, olív, cibule a hlavne feta syru poliata olivovým olejom a vínnym octom - to je chuť pravého gréckeho šalátu, perfektného ako samostatné jedlo alebo chutná príloha k mäsu. Môžeme ho podávať ako ľahký obed alebo večeru, pokojne v kombinácií chrumkavej hrianky, tyčinky z pizzového cesta alebo celozrnného pečiva. Tento perfektný šalát si zamilujete a zároveň vám ušetrí na kalóriách!

prejsť na článok

Obľubujete zelený šalát?

Šalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?

prejsť na článok

CHICKPEA SUNDAL CÍCEROVÝ ŠALÁT

CHICKPEA SUNDAL - CÍCEROVÝ ŠALÁT Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičn

prejsť na článok

Omeleta s rukolou

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Jednoduchá príprava zdravej omelety s rukolou plnou vitamínov. Ingrediencie: strúčik cesnaku 1/2 čajovej lyžičky kokosového oleja 100 g rukoly 2 vajcia Príprava: Vajíčka rozmiešajte v hrnčeku a nalejte na roz

prejsť na článok

Zimný šalát z ružičkového kelu

Ružičkový kel je príloha, ktorá nikdy neomrzí. Okrem toho, že skvelo chutí, dodá vám vitamín C a K. V spojení s inými nutrične hodnotnými produktmi, ako sú napríklad vlašské oriešky, jablká či brusnice, je tento šalát vitamínovou aj chuťovou bombou. Chute

prejsť na článok

Chrumkavý šalát z kyslej kapusty

Recept na jedinečný šalát z kyslej kapusty s čerstvo nakrájanou cibuľkou, ktorý spája dráždivý nálev s panenským olivovým olejom, štipkou rasce a korením. Pripravíte ho za 10 minút, je plný zdravia pre náš organizmus.

prejsť na článok