Fazuľová polievka s klobásou

Varenie – Recepty – Polievky Tradičná fazuľová polievka výborne zasýti i zahreje. Ingrediencie: 150 suchej fazule 250 g klobásy 1 menšia cibuľa cesnak zelená petržlenová vňať soľ Príprava: Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme ju deň vopred. Vodu v ktorej bola namočená, dolejeme na 1 ½ litra, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak (3 strúčiky) a klobásu. Varíme, kým fazuľa nezmäkne, ak chceme proces varenia urýchliť, použijeme tlakový hrniec, polievka sa tak uvarí za 25 až 30 minút. Pred podávaním polievku podľa chuti dosolíme a posypeme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti. 

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jed

prejsť na článok