Cviklová polievka

Cviklová polievka Bohužiaľ až túto jeseň mi napadlo uvariť doma aj cviklovú polievku a zožala taký úspech, že som ju musela variť dva dni po sebe .. tak dobrú chuť a vyskúšajte!  Porcie 5 Dĺžka prípravy 30min Kalórie / porcia 89 Vhodné pre Obed Večera Ingrediencie 1 väčšia cvikla 3 malé zemiaky 1 mrkva 1 červená cibuľa 2 lyžice masla 1 liter vody 1 liter vývaru soľ čierne korenie rasca majoranka Nutričné hodnoty Bielkoviny Sacharidy Cukry Tuky Postup prípravy receptu Krok 1 Cviklu, zemiaky aj mrkvu nahrubo nastrúhame. Krok 2 Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme koreniny. Krok 3 Do tohto pridáme nastrúhanú zeleninu, ktorú tiež orestujeme a zalejeme vývarom. Krok 4 Neskôr pridáme vodu podľa toho koľko jej chceme či u pol litra alebo maximálne liter. Krok 5 Keď je všetko domäkka uvarené polievku rozmixujeme. Krok 6 Podávame z celozrnnými krutónmi, nastrúhaným syrom alebo opečenými semienkami. Vykúšate?  Príspevok Cviklová polievka je zobrazený ako prvý na Infit.sk.

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti. 

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jed

prejsť na článok