CÍCEROVO KOKOSOVÉ KARI S GRILOVANÝM HALLOUMI

Cícer vás spolu s pestrofarebnou ryžou zasýti. Omáčka je dochutená tajnou ingredienciou korením Ras el Hanout kde je už namixované mix korenín: koriander, kurkuma, rasca, senovka grécka, paprika sladká, škorica, kardamóm, muškátový oriešok, klinček, aníz, zázvor, levanduľa, bobkový list, čierne a nové korenie. Mix tohto korenia robí jedlo jedinečné. Korenie sa indálne hodí s kokosovým mliekom.Čestvý koriander prebudí vaše chuťové poháriky a celé porciu pokvapkajte šťavou z citróna alebo limetky.  Cícerovo kokosové kari s grilovaným halloumi  Chrumkavý grilovaný syr halloumi dodá jedlu záverečnú bodku. Je jemne pikantný.  Množstvo 3 porcie Príprava 5 minút Varenie/pečenie 45 minút Čas celkovo 50 minút POTREBUJEME 1 cuketa1 plechovka cíceru1 hrnček pestrofarenbej ryže (mix dlhozrnná ryža, červená ryža, indiánska diváryža)brokolicaKarička Syr na gril typu Halloumi jemne pikantný čerstvý koriander (nemala som, použila som petržlenovú vňať)2 strúčiky cesnaku2 plátky zázvoru (použila som mrazený)šťava z citróna alebo limetky 200 ml kokosového mlieka (zriedila som s vodou)1 ČL korenia Ras el Hanout alebo Kajenské korenie1/2 ČL kari korenia alebo kurkumysoľsezamové semienkabiele korenieolivový olej OKREM TOHO POTREBUJEME grilovaciu panvicu Skeppsult  POSTUP  Ryžu prepláchneme a varíme v osolenej vode približne 45 minút v pomere 1:2 (ryža:voda).Vodu necháme zovrieť a hlavičky brokolice varíme 3 minúty.Cícer z konzervy precedíme a opláchneme, následne vysušíme v utierke.Panvicu zohrejeme a na 1PL olivového oleja opražíme cícer, ktorý osolíme a posypeme čerstvo pomletým bielym korením. Miešame približne 5 minút. Cuketu pokrájeme na kolieska, ktoré prekrojíme na štvrtiny, cesnak pokrájeme na malé kúsky.K cíceru pridáme cesnak, zázvor, cuketu a korenie (Ras el Hanout a kari korenie), premiešame a zelejeme kokosovým mliekom, ktoré zriedime vodou a varíme približne 10 minút, pokiaľ zelenina dostatočne nezmäkne. Na záver pridáme citrónovú šťavu a pokrájaný koriander.Na rozpálenej grilovacej panvici opečieme z každej strany pokrájaný syr typu halloumi. Cícerovo kokosové kari podávame s pestrofarebnou ryžou a grilovaným halloumi a brokolicou.Vrch ozdobíme sézamovými semienkami a čerstvým koriandrom. TIP Korenie Ras el Hanout je  idálne pre toto jedlo, ale môžete ho nahradiť aj Kajanským korením. Ak nemáte limentku, hotovú porciu pokvapkajte citrónvou šťavou.  Recept vznikol v spolupráci s Príjemné veci, liatinová grilovacia panvica s orechovou rúčku.  The post CÍCEROVO KOKOSOVÉ KARI S GRILOVANÝM HALLOUMI appeared first on .

prejsť na článok

Pamlsky Sweeties /kokosové s vanilkou/ 750 g

Pamlsky Sweeties /kokosové s vanilkou/ 750 g - Vitamínovo-minerálne pamlsky pre kone Vitamínovo-minerálne pamlsky pre kone. Ideálna a veľmi chutná odmena pre Vášho koňa. Veľmi praktické, dobre skladovateľné, "nedrolia sa" a nelepia sa, takže ich môže

prejsť na článok

Lahodné tiramisu bez lepku a mlieka

Keď sa povie najobľúbenejší talianský recept, všetkých nás napadne tiramisu. Milujú ho všetci a Talianov sa ani pýtať nemusíte, väčšina z nich si vyberie práve tiramisu ako dezert. Pred niekoľkými rokmi som robila dobrovoľníčku v Taliansku, kde som prvý r

prejsť na článok

UDON REZANCE S TOFU A KURKUMA OMÁČKOU

/*! elementor - v3.5.0 - 12-12-2021 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

prejsť na článok

Ako sa nepomýliť pri výbere kolagénu

,,Všetko“ o kolagéne O kolagéne som napísala niekoľko článkov, minulý rok som absolvovala sériu prednášok o kolagéne – hlavnej zložke spojivového tkaniva v ľudskom tele, o degradácii kolagénu a jej príčinách, ďalej o stimulácii tvorby kolagénu a proteogly

prejsť na článok