Chilli con carne

Ingrediencie: 850 g hovädzieho pliecka350 g červenej fazule1 veľká cibuľa2 strúčiky cesnaku2 čl kvalitného práškového kakaa1 pl trstinového cukru2 pl čili prášku1 čili paprička, bez jadierok2 pl rastlinného oleja450 ml hovädzieho vývaru alebo demi glace45 g paradajkového pretlaku600 g konzervovaných paradajok1 pl jablčného octu2 pl worchester omáčky Morská soľČierne mleté korenie Potrebovať budete ešte: ChedarCream fresh alebo kyslú smotanu Kukuričnú tortillu1 Avokádo1 ŠalotkaŠťava z ½ citróna ½ Čili papričky Soľ Mleté čierne korenie Postup: Ako prvé namočíme fazuľu do studenej vody na 12 hodín. Po tomto čase vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme, preložíme do hrnca, zalejeme čerstvou vodou a na strednom ohni povaríme 60 70 minút. Hovädzie plece rozdelíme na dva kusy a sprudka ich z každej strany otestujeme na oleji. Nemusíme sa báť farby, mäso musí byť na povrchu hnedé. Mäso z panvice vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu, čili papričku a cesnak, všetko nakrájané na drobno. Do takto pripraveného základu pridáme mleté čili, kakao, cukor, soľ a čierne korenie. Všetko spolu premiešame a zalejeme vývarom. Nemusíme sa báť pripálených kúskov na dne hrnca, vývar ich rozpustí a získa tak ešte lepšiu chuť. Keď vývar pripálené kúsky pekne rozpustil, pridáme paradajky, ocot a worchester. Všetko spolu privedieme k varu. Keď začne omáčka vrieť, vrátime späť mäso a varíme zakryté na nízkom ohni 120 140 minút Do mäkka uvarené mäso vyberieme z hrnca, vidličkou natrháme (alebo klasicky nakrájame) na menšie kúsky, ktoré vrátime do omáčky a pridáme aj uvarené fazule. Spolu povaríme ešte 15 minút, aby sa chute prepojili a chilli con carne je hotové. Podávame s tortillou, guacamole, chedarom a kyslou smotanou. Guacamole jednoducho vyrobíme z avokáda, jednej šalotky, citrónovej šťavy, čili papričky, soli a korenia. Nebojte sa ak bude kyslejšie, je to doležité na doplnenie pálivosti chilli con carne.The post Chilli con carne first appeared on Pán Tymián.

prejsť na článok

Niečo o výrobe

Pár kvapiek tekutého CHILLI v polievke, guláši, haláslé, v treske a hoci aj na mastnom chlebe urobí zázrak. Tekuté CHILLI je niečo úžasné. Ak by sa niekto predsa chcel presvedčiť o sile chilli, stačí do úst jedna kvapka tekutého výťažku a o zábavu je post

prejsť na článok

Avokádová nátierka

Avok dov n tierka frac12; - 1 Avok do 4x su en paradajka v oleji 1 str čik cesnaku 1 tipka kayansk ho korenia 1-2 tipky organic himal jskej soli 1 tipka su en ch papričiek - (m že byť aj chilli) frac12; cibule 2-3 lyžice bio olivov ho oleja

prejsť na článok

Nákup cez internet

Na stránkach e-shopu sú zobrazené jednotlivé druhy chilli papričiek. Predmetom predaja je tekutý výťažok z týchto papričiek vo fľaštičkách. Jedná sa o čistý prírodný produkt, ktorý môžu konzumovať aj celiatici pretože neobsahuje lepok. Chuť produktov sa p

prejsť na článok

RECEPT NA JARNÉ ZÁVITKY SMAŽENÉ ZÁVITKY

Jarné závitky sú špecialitou, ktorú si môžete ochutnať v ázijských bistrách. Základ tvorí mäso, zelenina, ryžové rezance a ryžový papier, ktorý drží závitok pohromade a následne sa opražia dozlatová. INGREDIENCIE5 listov ryžové

prejsť na článok

Kačacie prsia (sous vide) s udon rezancami

Ako prvé dáme robiť sous-vide kačacie prsia. Umyté kačacie prsia potrieme teriyaki omáčkou z oboch strán, vložíme do vakuovacieho vrecka a zavákuujeme. Následne nastavíme teplotu v sous-vide hrnci na 60 stupňov a necháme variť približne 2 hodiny. Vždy záv

prejsť na článok