RECEPT NA JARNÉ ZÁVITKY SMAŽENÉ ZÁVITKY

Jarné závitky sú špecialitou, ktorú si môžete ochutnať v ázijských bistrách. Základ tvorí mäso, zelenina, ryžové rezance a ryžový papier, ktorý drží závitok pohromade a následne sa opražia dozlatová. INGREDIENCIE5 listov ryžového „papiera“200 g hlávkovej kapusty100 g húb shii-take / judášovo ucho50 g ryžových rezancov100-150 g údeného tofu / kreviet / mletého mäsa 1:1 bravčového a hovädzieho1 väčšia cibuľahrsť thajskej bazalky3 strúčiky cesnaku50 ml sójovej omáčky50 ml tmavého ryžového octasweet chilli omáčka na servírovaniesoľ, čierne korenie podľa chutiolej na smaženie závitkov AKO NA TO? 1. Kapustu, huby a cibuľu nakrájame na tenké rezance a tofu na kocky (alebo vylúpte a očistite krevety / zmiešajte mleté mäso).2. Ryžové rezance zalejeme horúcou vodou a po niekoľkých minútach scedíme (riadime sa návodom na obale).3. Zeleninu a huby  zprudka orestujeme na rozpálenej panvici (pridáme krevety / mleté mäso – to sa snažíme “rozbiť” na čo najmenšie kúsky). Osolíme a okoreníme.4. Asi po 5 minútach pridáme rozdrvený cesnak, sójovú omáčku a thajskú bazalku.5. Nakoniec všetko dôkladne premiešame s presekanými ryžovými rezancami. Dochutíme ryžovým octom.6. Ryžový papier krátko namočíme do horúcej vody, naplníme požadovaným množstvom rezancovej zmesi, prehneme okraje a napevno zarolujeme.7. Závitky postupne smažíme v rozpálenom oleji dozlatova (ideálna je hlbšia panvica, alebo rajnica).8. Servírujeme so sladkou chilli omáčkou.

prejsť na článok

Jarné upratovanie

Babka sa rozhodne po dlhej zime pre jarné upratovanie. Otvorí skriňu, z nej vyletí moľa a pýta sa babky: - Pani, budete tento kabát ešte potrebovať, alebo ho môžem zjesť?

prejsť na článok

Jarné pečené kurča z jedného pekáča

Ak neviete, čo slávnostnejšie pripraviť na Veľkonočné sviatky, vyberte si jarné pečené kurča, ktoré sa pripravuje s prílohou v jednom pekáči. Nestrávite pri sporáku celý deň a budete potrebovať minimum riadu.

prejsť na článok

Recept na koláč

- Drahá, môžeš mi prezradiť recept na tento koláč? - Na čo ti bude? Snáď nechceš oslňovať kamarátov svojim kuchárskym umením? - Nie, ale urobíme spoločne revolúciu v cementárenskom priemysle.

prejsť na článok

Bezlepkové potraviny na predpis, recept zoznam (aktualizované k 1.4.2023)

bezlepkac.sk Bezlepkové potraviny na predpis, recept zoznam (aktualizované k 1.4.2023) Pokiaľ trpíte celiakiou a túto diagnózu máte potvrdenú Vašim gastroenterológom, môžete si nechať predpísať potraviny na recept. Najväčšou výhodou je samozrejme nižšia

prejsť na článok

RECEPT NA - Bezlepkové palacinky

Osvedčený a výborný domáci recept na ešte lepšie bezlepkové palacinky   RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PALACINKY:

prejsť na článok