Pripravte si je obľúbený recept pre zdravie obličiek, ktorý sa užíva hlavne ráno. Do tejto bielej ryžovej kaše môžete pridať množstvo korenín, byliniek a zeleniny, ale základný recept je veľmi jednoduchý. Udržujte pomer ryže a tekutiny medzi 1:6 a 1:10. (Namiesto ryže môžete použiť aj iné obibliny). Používajte organickú ryžu, pretože konvenčne pestovaná ryža je znečistená toxickými ťažkými kovmi a znečisťujúcimi látkami. Ingrediencie: 1 šálka bio bielej ryže 7 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru ½ lyžičky morskej soli Kúsok čerstvého koreňa zázvoru, olúpaný a nakrájaný na tenké plátky Zelená cibuľka Môžete pridať zeleninu ako mrkva,... Postup: Zmiešajte ryžu, vývar, soľ a zázvor vo veľkom hrnci. Priveďte do varu a potom nechajte hodinu variť. Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila na hrniec. Po varení pridajte viac soli podľa chuti a prípadne ďalšie bylinky. Ochladzovaním pokrm zhustne; v prípade potreby pridajte viac vývaru alebo vody. Podávajte najlepšie teplé. Tento recept výživuje, podľa tradičnej čínskej medicíny, energiu obličiek a je preto vhodný hlavne počas obdobia zimných mesiacov. Chuťovo nie sme zvyknutí na slané teplé ryžové kaše, avšak stojí za to ju skúsiť, hlavne ak sa snažíme starať sa o svoje obličky.
Ľudia s ochorením obličiek alebo enzymopatiami musia často dodržiavať prísnu diétu s nízkym obsahom bielkovín, aby sa minimalizovala tvorba močoviny a znížila záťaž obličiek. Plánovanie výživnej a pestrej nízkobielkovinovej stravy je dôležité nielen pre z
prejsť na článokHovorí lekár kolegovi: - Na jednej strane sme to zbabrali, ale skúsme sa na to pozrieť optimisticky. Práve nám pribudol jeden darca obličiek.
prejsť na článokJarné závitky sú špecialitou, ktorú si môžete ochutnať v ázijských bistrách. Základ tvorí mäso, zelenina, ryžové rezance a ryžový papier, ktorý drží závitok pohromade a následne sa opražia dozlatová. INGREDIENCIE5 listov ryžové
prejsť na článok- Včera som ťa videl v krčme. Nehanbíš sa? Ženu máš chorú a ty piješ ako dúha! - Ale ja pijem na jej zdravie!
prejsť na článokTradičné pastierske recepty majú tú úžasnú vlastnosť, že sú všetky do jedného fenomenálne jednoduché. My vám však prinášame recept na najjednoduchšie jedlo z jednoduchých – pastierku tarhoňu. Je nesmierne chutná a dá sa pripraviť v kotlíku ale aj na liati
prejsť na článok