Väčšina z Vás má (podľa mňa) buddha bowl na obed každý týždeň, akurát o tom nevie :D, resp. to tak nevolá. Stačí, ak si //v ryžovare ci klasicky// uvaríte celozrnnú obilninu, hore naparíte zeleninu (a/alebo použijete surovú) a prihodíte k tomu tofu, alebo uvarenú strukovinu a už máte 95% buddha bowlu na stole. A čo je na tom najviac fascinujúce môžete ju jesť každý deň a zakaždým to bude niečo iné stačí na to kombinátorika. Ak viem, že do buddha bowl mám použiť: A) obilninu ideálne celozrnnú použijem jeden deň naturálnu ryžu, ďalší deň quinou, nasledujúci deň pohánku, potom pšeno, bulgur, kuskus, červenú ryžu, atď Ako variť v ryžovare (základy) + pomery (lahsie.sk) B) strukovinu (resp. bielkovinu) jeden deň zelená šošovica, ďalší fazuľa, potom cícer, tempeh, tofu, beluga, hrach, edamame C) zeleninu tu platí VEĽA a FAREBNE pre mňa je najrýchlejšie dať naparovať akúkoľvek zeleninu, kým sa mi varí obilnina, pridať listovú zeleninu a/alebo nastrúhanú brokolica, cukina, batat, špenát, poľníček, mrkva, alebo napríklad aj klíčky Klíčky a klíčenie (lahsie.sk) D) zdravé tuky buď to v podobe avokáda, alebo semienok a orieškov či už mixnutých na dip, alebo v celku. Dajme si príklad: chystáme si jedlo do práce alebo na služobnú cestu pre 2 osoby. Potrebujeme: 1 odmerku ryže a 1 odmerku quinoi, 4 odmerky vody cca 3 PL mrazených vylúpaných edamame fazuliek 2 stredne veľké mrkvy uvarený cícer (cca 200g) ochutené tofu zelená listová zelenina (špenát + poľníček) dresing tahini + citrónová šťava + voda + soľ Do ryžovaru hodíme 1 odmerku ryže a 1 odmerku quinoi, zalejeme 4 odmerkami vody a posolíme. Hore do naparovacieho sitka dáme cca 3 PL mrazených vylúpaných edamame fazuliek, ktoré sa nám zároveň s ryžou naparia. Ak nepoužijete konzervu cíceru, ale Vami uvarený a zamrazený cícer, šupnite ho zmrazený k edamame do naparovacieho sitka. Kým sa obilnina varí a strukovina parí, nastrúhajte si mrkvu, umyte špenátové listy/poľníček, nakrájajte tofu a zmiešajte 1PL tahini, 1/2 čl citrónovej šťavy, 1PL vody (možno budete potrebovať viac vody podľa druhu tahini), posoľte, prípadne dochuťte lahôdkovým neaktívnym droždím. Na dno misky natlačíme obilninu, potrieme to dresingom, na vrch uložíme pripravenú zeleninu, strukovinu a tofu. Môžeme posypať sezamom alebo orieškami. Výhody vhodné aj na cesty, keďže dresing je medzi ryžou/quinoou a zeleninou/strukovinou, je to chutné aj studené, nepotrebuje chladničku, stačí vám vidlička. The post Buddha bowl – resp. zdravá miska z obilniny, strukoviny a zeleniny first appeared on .
Jesenný výsev zeleniny je výborný spôsob, ako si na budúcu jar zabezpečiť skorú úrodu vlastnej zeleniny. Ako na to?
prejsť na článok[maxbutton id="1" url="https://www.4home.sk/drobne-bytove-dekoracie/?utm_source=dgta_aid=5195c8419c94ea_bid=da02a38e" text="Drobné dekorácie"] The post Bambusová miska appeared first on HomeDecor.
prejsť na článokVarenie - Správna výživa – Čo je dobré pre...? Pre dobrý stav aelasticitu nášho mozgu je podstatný prísun nenasýtených mastných kyselín. Antioxidanty, najmä vitamíny C aE i tie zradu skupiny B aminerály železo azinok ho chránia pred vplyvom vonkajšieh
prejsť na článokUhorky patria do rovnakej skupiny ako tekvica, cukina či melón, a tiež ich zaraďujeme medzi najkultivovanejší druh zeleniny. Okrem toho je veľmi podstatné spomenúť, že ich zaraďujeme medzi najsilnejšiu zásaditú zeleninu. Ich pH je medzi 8 až 9 a jej konzu
prejsť na článokBrokolica je základnou potravinou v mnohých častiach sveta a možno ju nájsť v mnohých populárnych jedlách. Žiaľ, brokolica nepatrí medzi zeleniny, ktoré sa často objavujú na našich tanieroch. To by sa malo zmeniť, a preto si prečítajte 6 dôvodov, pre ktor
prejsť na článok