Arónia čiernoplodá a jej zdravotné účinky

Arónia pochádza zo Severnej Ameriky, ale je hojne rozšírená aj na území Nemecka, Poľska, Bieloruska a Ruska. Ani u nás nie je žiadnou novinkou. Živili sa ňou už naši predkovia. Až v nedávnej dobe sa však zistilo, prečo je táto čierna bobuľa takou zdravou.

prejsť na článok

Dva špeciálne tipy do záhrady 2015

Arónia veľkoplodá ani päťlistý ženšen nie sú v našich záhradách bežných zjavom. Ale práve tieto dve jedinečné rastliny vynikajú okrem skvelých zdravotných účinkov aj jednoduchým pestovaním a odolnosťou voči slovenským zimám.

prejsť na článok

Skutočne musíme jesť plesnivé potraviny?

Plesnivé, pokazené potraviny sa napriek všetkým kontrolám a legislatíve celkom pravidelne, z času na čas, objavujú aj v našich obchodoch. Aké to má na nás zdravotné účinky? A dá sa konzumácii plesnivých potravín vyhnúť?

prejsť na článok

Účinky potravín

Každá potravina, ktorú zjeme, má svoje účinky a priamo vplýva na naše fyzické aj psychické zdravie. V článku Vám prinášame účinky niektorých pravidelne využívaných potravín.

prejsť na článok

Zdravotné účinky marhúľ a tipy na ich chutné využitie v kuchyni

Svojou jemnou zamatovou textúrou a sladkou chuťou, patria marhule k jednému z vrcholových ovocí roka. Ak ich však nepestujete v záhrade, nebývate v blízkosti nejakého pestovateľa, alebo nemáte známeho, ktorý by tieto plody pestoval, možno ste si nikdy nev

prejsť na článok

Účinky CBD

Niekedy ani lieky nezaberajú tak, ako by sme si predstavovali a náš zdravotný stav sa nezlepšuje. Práve preto sa viaceré spoločnosti začali zaujímať o prírodné produkty, ktoré vám dokážu uľaviť od ťažkosti, ale tiež vaše zdravotné problémy úplne vyriešiť.

prejsť na článok