Chutné jedlo na raňajky, desiatu, večeru, či ako dezert a navyše dostupné po celý rok... to je jogurt. Je to výrobok vznikajúci fermentáciou mlieka pôsobením probiotických baktérii, ako sme už spomínali v predchádzajúcom článku. A ako si ho doma vyrobíte?
Jogurt vzniká fermentáciou mlieka. Mikroskopické jogurtové kultúry sú veľmi užitočné a veľa rodičov podporuje pravidelnú konzumáciu jogurtov svojich ratolestí. Jogurtové kultúry pozitívne vplývajú na trávenie a obranyschopnosť organizmu detí aj dospelých.
prejsť na článokJogurt je jedným z najstarších, najznámejších, najkonzumovanejších a najpopulárnejších výrobkov na svete. Prešiel rozličnými spôsobmi výroby, balenia, ale aj chutí. Názov jogurt pochádza z tureckého slova yogurt, ktoré by sme mohli preložiť ako zakvasené
prejsť na článokOkolo výroby syra z kravského či kozieho mlieka existuje celá veda plná náročných postupov a odborných informácií. Nenechajte sa nimi odradiť – vyrobiť domáci syr dokážete aj vy, a to dokonca bez potreby zháňania syridla a ďaľších špeciálnych pomôcok.
prejsť na článokNamiesto používania umelých, syntetických a nákladných hnojív, ktoré niekedy môžu priniesť viac škody ako osohu, si môžete skúsiť vyrobiť svoj vlastný domáci kompost. Takýmto prirodzeným spôsobom zlepšíte kvalitu pôdy a záhradke zabezpečíte väčšiu plodnos
prejsť na článokThe post Bio jogurt biely 180g appeared first on Gold-shop.sk | Online supermarket.
prejsť na článok