Ako rôzne využiť rozmarín?

Síce je rozmarín typicky stredomorský, no aj u nás sa využíva veľmi často. Vďaka jeho aromatickosti patrí medzi najpoužívanejšie bylinky. Nie sa teda čo čudovať, že ho vo svojich záhradkách pestuje mnoho ľudí. Ako všelijako ho môžete využiť sa dočítate v

prejsť na článok

Rozmarín - do kuchyne aj lekárničky

Maličký vždyzelený stromček s príťažlivou vôňou, upokojujúca a napätie zmierňujúca bylinka. Svoje miesto má v kuchyni, aj v medicíne. Legendy o ňom hovoria, že ak rastie v blízkosti domácnosti, hlavou rodiny je žena. Morská ruža, v preklade rozmarín!  Hi

prejsť na článok

Rozmarínová soľ

Predhrejte si rúru na 110°C. Medzitým nastrúhajte kôru z jedného citróna a jemne nasekajte rozmarín. Spolu so soľou ich nasypte do kuchynského robota. Mixujte, až kým soľ nebude jemnejšia. Zmes potom presypte na papier na pečenie a pečte 15 – 20 minút. Zm

prejsť na článok

Bylinkové maslo s rozmarínom

Do zmäknutého masla roztlačte cesnak, pridajte nasekaný rozmarín a citrónovú šťavu. Rozmiešajte a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Hotové maslo dajte pred používaním znovu na chvíľu do chladničky. Uložte ho napríklad do malej hranatej misky, aby

prejsť na článok

Levanduľa a rozmarín v našej kuchyni

Bylinky sú čoraz viac súčasťou našej kuchyne. Používame ich nie len ako dochucovadlo do rôznych jedál, ale aj na spríjemnenie vône či okrasné rastlinky. Okrem príjemnej vône, chuti a výzoru sú od dávna bylinky využívane aj ako prírodný liek. Objavili ste

prejsť na článok

Zapečené paradajky s mozarellou

Pri tomto jedle môžeme využiť rôzne zbytky. Uvarenú ryžu, kúsok vareného, alebo pečeného kurčaťa či iného mäsa.  

prejsť na článok