17. 6. Brunch s umelcom / Michal Černušák

BRUNCH S UMELCOM / Michal Černušák sa uskutoční v sobotu 17. 6. 2023 o 11:00 hod. Brunchom bude sprevádzať kurátorka a galeristka Zuzana Danková.Kedy: sobota 17. 6.  2023 o 11:00 hod. Kde: Jurkovičova tepláreň, Bottova 1, BratislavaCena brunchu: 21 eur / 1 osoba, 10 eur / 1 dieťa (nad 10 rokov)Prosíme Vás o registráciu cez stránku artbase.sk Náš pravidelný event Brunch s umelcom je podujatie, na ktorom pri posedení a dobrej káve približujeme tvorbu súčasných slovenských umelcov. Neformálnou prezentáciou spojenou s diskusiou prinášame všetko, čo o súčasnom umení potrebujete vedieť. Súčasťou prezentácie bude aj výstava najnovších diel.Michal Černušák (*1982) je absolventom 4. ateliéru maľby prof. Ivana Csudaia na VŠVU v Bratislave (štúdium v rokoch 2000 – 2006). Stal sa súčasťou mladej generácie maliarov, ktoré silne nastúpili po roku 2005 ( medzi inými E. Šille, J. Mrvová, M. Czinege, J. Vasilko, L. Dovičáková a pod.). Získal aj niekoľko ocenení: 2007 – Essl Award Special Prize, 2006 – finalista VÚB maľba roka. Bol zastúpený na mnohých domácich a zahraničných výstavách, len napr. v roku 2018: Bakelit – súčasné slovenské umenie, Miskolci galéria Miskolc; Criticon – kritická maľba dnes, MVL Košice; Maľbou vanie, sochou mrazí; GUS Spišká Nová Ves; Young Slovak Contemporary, Galerie St. Polten a pod. V súčasnosti pôsobí aj ako pedagóg na VŠVU v Bratislave.Dlhodobo rozvíja líniu veľkoformátovej figurálnej maľby v kombinácii akrylu a airbrushu s poetikou fotografického a mediálneho záznamu doby. V komplexných scénach rozmerných plátien sa objavujú vznášajúce sa architektúry, politici, kozmonauti aj developeri, hýriace plážové party aj davy ľudí s „vypálenými“ očami. Nasledujú znepokojujúce scény manipulovania s prírodou a ľuďmi, obrazy katastrof, kolízií a možného kolapsu tejto civilizácie v jednom whirpoolovom chaose. Na tieto „hry dospelých“ so zelenými vojačikmi sa nechápavo prizerajú zväčšeniny plastových hračiek , panákov a malých buldozérov.WELCOME DRINKMimosa cocktail + káva z našej kaviarne / čerstvá pomarančová šťava pre detiMENU (Vegan friendly) pripravované z najčerstvejších surovín vdaka môjtrh.online.sk:Chlebík so salámou a smotanovou nátierkouHummus so zeleninou, mrkvovými, zelerovými tyčinkami a chlebíkomQuiche s cuketou, gorgonzolou a cherry paradajkamiTortillová rolka s flankom, rukolou, gorgonzolou a cherry paradajkamiPárky a domáca praženica z vajec z voľného výbehuMix ovocia (hrušky, banány, jablká, hrozno)Banana breadZ verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaTešíme sa na Vás! The post 17. 6. Brunch s umelcom / Michal Černušák appeared first on DOT..

prejsť na článok

27. 5. Brunch s umelcom / Erik Binder

BRUNCH S UMELCOM / Erik Binder sa uskutoční v sobotu 27. 5. 2023 o 11:00 hod. Brunchom bude sprevádzať kurátorka a galeristka Zuzana Danková. Kedy: sobota 27. 5. 2023 o 11:00 hod. Kde: Jurkovičova tepláreň, Bottova 1, BratislavaCena brunchu: 21 eur / 1 o

prejsť na článok

29. 4. BRUNCH S UMELCOM / Erik Šille

BRUNCH S UMELCOM / Erik Šille sa uskutoční v sobotu 29. 4. 2023 o 11:00 hod. Brunchom bude sprevádzať kurátorka a riaditeľka Dot. Contemporary Zuzana Danková. Tešíme sa na Vás! Náš pravidelný event Brunch s umelcom je podujatie, na ktorom pri posedení a

prejsť na článok

Michal Šesták — Nepřítel, či reformátor. Platónův vztah k umění

https://www.youtube.com/watch?v=9926uedp9cA Michal Šesták vystúpil s prednáškou na festivale Philosophy Day v Prešove roku 2022.  Viac informácií The post Michal Šesták — Nepřítel, či reformátor. Platónův vztah k umění appeared first on filozofi.sk.

prejsť na článok

Simona Michal

The post Simona Michal appeared first on dobra svadba.

prejsť na článok

Lucia a Michal sú zatiaľ na strednej, no už stážujú v nadnárodnej firme: Vďaka DASATO Academy môžeš aj ty!

#Lucia Dutková a Michal Kišš získali vďaka pôsobeniu v DASATO Academy šancu pôsobiť aj v nadnárodnej spoločnosti Slido. Čomu sa v DASATO Academy venovali a aké skúsenosti počas svojej stáže nadobudli, nám priblížili v spoločnom rozhovore. The post Lucia

prejsť na článok