Rodový statok pod morušou pri Modre s permakultúrnou záhradou

Vitajte na rodovom statku pod Morušou pri Modre. Rodový statok je miesto, kde to žije. Miesto, kde zanechávame svoju energiu a zmyslom života je tvorenie.

prejsť na web

Živé nepasterizované ovocné octy sú zázrakom pre naše telo

Pri ich pravidelnom používaní sa vám dostanú do rovnováhy žalúdočné kyseliny, baktérie v črevách a sú odolnejšie voči pôsobeniu hnilobných baktérií, eliminujú premnožené parazity, tím pádom je čistejšia krv, posilnené srdce, pečeň, ľadviny. Sú vhodné a

prejsť na článok

Lastovičník a tinktúra z neho

Medzi účinné látky rastlinnej biochémie lastovičníka zaraďujeme asi 30 alkaloidov (zlúčeniny benzylizochinolínu), hlavným derivátom vo vňati je koptizín a v podzemných orgánoch najmä chelidonín, berberín, sanguinarín, ďalšie rastlinné kyseliny (odvodené l

prejsť na článok

Stavba slameno/hlineného domu v roku 2013

Máme tu pre Vás zopár fotiek zo stavby slameného domčeka, ktorý je možné vidieť aj naživo na našich podujatiach, seminároch. Ako vyzerá dnes zvonku, je možné vidieť na tejto hlavnej stránke www.podmorusou.sk.

prejsť na článok

Sedmokráska má viac ako 7 prospešných účinkov na zdravie

Kvitne od mája do jesene, je prospešná zvnútra aj zvonku. V sedmokráske je zastúpených množstvo prospešných látok pre zdravie, ako napríklad vitamín C, flavonoidy, minerály, chlorofyl, triesloviny, saponíny, inulín, organické kyseliny (octová, vínna, jabl

prejsť na článok

Čerešňový ocot

Nefiltrovaný, nepasterizovaný – vyrobený z čerešní dopestovaných bez použitia pesticídov a iných chemických látok. Čerešne sú ovocie, ktoré je symbolom leta a odborníci ho zaraďujú medzi najzdravšie potraviny na svete. Čerešne obsahujú kvercetín so sil

prejsť na článok

Moruša, moruše, pod morušou, morušovanie

Prvé tohtoročné Morušové produkty = Sirupy a džemy. Moruše je sú plody dlhovekosti, čistia krv a účinné v boji proti rakovine. Liečivé účinky plodov Moruše: Plody obsahujú 78% vody,18% cukru,22% sušiny,0,85% organických kyselín,1,4% dusíkatých lá

prejsť na článok