Dream Cocktail | Barmanské a baristické kurzy, barový catering

Organizujeme barmanský a baristický kurz. Prenajímame bary a zabezpečujeme barový catering, miešané nápoje a či ochutnávky whisky, rumov a cognacov.

prejsť na web

V časoch korony

Ocitli sme sa v zvláštnej situácii. Ešte pred nedávnom si celé Slovensko myslelo, že sa nás akýsi problém v Číne s vírusom netýka. Tesne po tom, ako sa tento vírus objavil v Taliansku, prijala naša vláda potrebné opatrenia. Z postupných dovolenkových nála

prejsť na článok

Už len 7000 rokov!

“Ako ten čas letí” je jedno z tvrdení, ktorým mnohí z nás otvárajú a uzatvárajú koncoročné rozhovory so svojimi známymi, priateľmi, rodinou a partnermi. Mám pocit akoby to bolo včera, keď som pre Vás písal naše poďakovanie a rozlúčku s rokom 2016. Takže a

prejsť na článok

Pražiareň: Diamonds Roastery

Tomáš Novák je vyštudovaný právnik, ktorý miluje život, hudbu a dobrú kávu. Aj jeho život, tak ako život mnohých pražiarov, zmenil práve popkornovač. Po dlhšom experimentovaní a samoštúdiu sa rozhodol vymeniť popkornovač za malú pražičku, aby mohol svoje

prejsť na článok

Pražiareň: Illimité

Illimité znamená bez hraníc. Pre zakladateľa a pražiara tejto značky Lukáša Kubínyho to avšak znamená oveľa viac. Niečo delikátne a intímne, no hlavne silné emócie, ktoré v ňom vzbudili nekonečnú vášeň k výberovej káve. “Káva s príbehom” naberá v Illimité

prejsť na článok

Pražiareň: Goriffee

Erik Šimšík, Matej Hambalko a Amir Al Jabri sú traja priatelia, ktorí založili v roku 2013 bratislavskú pražiareň výberovej kávy GORIFFEE. Začalo to spoluprácou a priamym dovozom Rwandskej kávy Garuka a dnes už môžeme v ich ponuke nájsť množstvo káv z rôz

prejsť na článok

Pražiareň: Green Plantation

Mnohí sa nás na kurzoch pýtate s akou kávou pracujeme a prečo. Ste prekvapení, keď Vám vravíme, že vaša káva by mala byť pražená čerstvo, a že môžete ľahko podporiť aj slovenských pražiarov, ktorí robia svoju prácu srdcom, narozdiel od veľkých a zvučných

prejsť na článok

Náš rok bol skvelý, a Váš?

Rok 2016 je za nami a počas sviatkov nastal čas, kedy sa každý z nás snaží obzrieť a zhodnotiť celý rok, ktorý prežil. Naplnili sme všetky svoje ciele, vízie a využili potenciál uplynulých dní naplno? Ani my v Dream Cocktail na tom nie sme inak a vždy si

prejsť na článok

Rozhovor: Marek Polomský Becherovka Ambassador

Marek Polomský Si prvý slovenský ambasádor pre Becherovku. Ako si sa vôbec k takejto pozícií dostal? Keďže som nikdy profesionálne nepracoval s alkoholom, aj ja sa občas čudujem. (smiech) Pochádzam z Banskej Bystrice. Študoval som na hotelovej akadémii, k

prejsť na článok

Cosmopolitan História a receptúra

Vo vašich obľúbených baroch nájdete viacero receptúr na Cosmopolitan. Niekde bude použitá ochutená vodka, iný bar pridáva ríbezľový džús Aká je vlastne tá správna receptúra? Ak používate vodku bez príchute, nemal by to byť žiaden problém, keďže Neal Murra

prejsť na článok

Sex on the beach História a receptúra

Príbehov o vzniku tohto obľúbeného long drinku je viacero a keďže pre väčšinu slovenských barmanov sú neznáme, rozhodli sme sa vám priblížiť jeho pravdepodobný pôvod a originálnu receptúru. Neskôr Vám predstavíme tiež barmanov, z ktorých každý vám ponúka

prejsť na článok