Orient Potraviny nachádzajúce sa v Bratislave ale už aj online, Vám prinášajú kúsok Orientu. Vyskúšajte špecialitky z Orientu a Ďalekého Východu, ktoré ste si mysleli, že na Slovensku nedostať. Ázijské jedlo, Orientálne jedlo, Ďatle, Baklava, halal Mäso, a viac. To všetko Vás čaká v našom obchode!
Hummus je neuveriteľne populárne blízkovýchodné jedlo. Typicky sa vyrába zmiešaním cíceru, tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. Hummus je nielen chutný, ale je aj všestranný, nabitý živinami a spája sa s mnohými pôsobivými zdravotnými a nu
čas prípravy: 25minút počet porcií: 6 Ingrediencie: 2 sladké zemiaky 1 paprika 1 cibuľa 1 malá plechovka cíceru 4 strúčiky cesnaku 1 veľká hrsť špenátu 250ml kokosové mlieko 4 lyžice červenej kari pasty soľ Postup: V kastróliku zohrej
Orechy sú jadrá semien, ktoré sa používajú pri varení alebo sa konzumujú samotné ako občerstvenie. Majú vysoký obsah tuku a kalórií. Obsahujú tvrdú, nepožívateľnú vonkajšiu škrupinu, ktorú je zvyčajne potrebné rozlomiť, aby sa z nej uvoľnilo jadro. Našť
Lavaš je nekysnutý chlieb. Ide o tradičný pokrm arménskej kuchyne, základ mnohých jedál. Je populárny aj vo východnom Stredomorí, v Iráne a na Kaukaze. V Arménsku už mnoho storočí po jesennom zbere obilia pečú lavaš na stenách rozpálenej hlinenej pece,
Čas prípravy: 20 min Ingrediencie: 1balenie lavaš (nekvasený chlieb) 3 PL rajčinový pretlak pizza korenie soľ strúhana mozzarella šampiňóny kukurica špenát Postup: Prvý kruh lavašu dáme do formy na pizzu, nastrúhame naň trošku syra.