Batátové Kari (so sladkými zemiakmi)

čas prípravy: 25minút počet porcií: 6 Ingrediencie: 2 sladké zemiaky 1 paprika 1 cibuľa 1 malá plechovka cíceru 4 strúčiky cesnaku 1 veľká hrsť špenátu 250ml kokosové mlieko 4 lyžice červenej kari pasty soľ Postup: V kastróliku zohrejte trochu oleja. Pridajte cesnak, cibuľu a papriku. Všetko smažte asi 3 minúty. Potom pridajte sladké zemiaky, kokosové mlieko, červenú kari pastu. Varte 10 minút. Po 10 minútach pridáme cícer, dochutíme soľou a korením. Varte ešte 6 minút a potom ku kari pridajte špenát. Podávanie: Podávajte ideálne s čiernou ryžou. Dobrú chuť.

prejsť na článok

Žemlovka so jablkami a orechom

PecmaniakEmail Žemľovka je obľúbená v každej rodine a dokážeme ju pripraviť na mnoho spôsobov. U nás je však najobľúbenejšia so sladkými jablkami a orechom. Jej príprava je jednoduchá a výsledkom je výborné sladké jedlo. Žemlovke neodláte. Ingredience: 1

prejsť na článok

Varili sme s Fisslerom v reštaurácii Iris Hotela Zlatý Dukát

Varili sme s Fisslerom v reštaurácii Iris Hotela Zlatý Dukát Grilovaný losos so zemiakmi s cesnakovým krémom a omáčkou z rybacieho vývaru – odľahčená varianta tradičného vianočného menu. Decentná fasáda z Hlavnej ulice len opatrne napovedá o svojom domin

prejsť na článok

Ázijské recepty pre zaneprázdnených Európanov - Majster autentickej ázijskej kuchyne

Ázia je rozmanitý kontinent s bohatou kultúrou a tisíckami rôznych a chutných kuchýň. Jej rozsiahla kulinárska krajina siaha od voňavého indického karí cez chutné jedlá z rezancov v Thajsku, komplexné chute čínskych wokov, čerstvé sushi a sashimi z Japons

prejsť na článok

Festival BIG SEE Architecture Award 2022, Ljubljana, Slovinsko

Cankarjev dom Ljubljana, SlovinskoMáj 2022 Na začiatku mája sa naše štúdio zúčastnilo odovzdávania cien za architektúru na festivale BIG SEE Architecture Award v Slovinsku.V medzinárodnom obsadení sme bodovali v kategórii obytných stavieb – Residential zí

prejsť na článok

Kuraci Satay

Ako prvé si pripravíme marinádu a dáme marinovať mäsko. Toto môžete urobiť kľudne deň vopred, ale postačí ak tým začnete prípravu celého jedla. Do väčšej misy pridáme suroviny arašídové maslo, rybaciu omáčku, sójovú omáčku, trstinový cukor, kokosové mlie

prejsť na článok