Zdravotné Benefity Cíceru

Čo je to Cícer?Cícer, ktorý je tiež známy ako fazuľa garbanzo, je klasifikovaný ako strukoviny. Cícer sa však považuje za zeleninu aj bielkovinu, pretože je veľmi výživný. Niektorí ho dokonca považujú za superpotravinu. Nutričný profil Jedna šálka cíceru má: 269 kalórií 14,5 gramov (g) bielkovín 4,25 g tuku 44,9 g sacharidov 12,5 g vlákniny 80,4 miligramov (mg) vápnika 4,74 mg železa 78,7 mg horčíka 276 mg draslíka 11,5 mg sodíka Prečo je cícer taký zdravý?Cícer je to, čo je známe ako kompletný proteín, pretože obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, ktoré sú stavebnými kameňmi, ktoré pomáhajú nášmu telu správne fungovať. Cícer je tiež vynikajúcim zdrojom neživočíšnych bielkovín. Je skvelý pre vegetariánov a vegánov. Okrem toho je cícer plný vitamínov a minerálov. Obsahuje cholín, ktorý pomáha vášmu mozgu a nervovému systému plynulo fungovať, ako aj folát, horčík, draslík a železo. Pre správnu mieru má cícer tiež vysoký obsah vitamínu A, E a C. Zdravotné Benefity1. Podporuje kontrolu hmotnostiCícer má vysoký obsah vlákniny. V skutočnosti porcia jednej šálky predstavuje „približne takmer polovicu odporúčaného denného príjmu vlákniny pre dospelých. To podporuje sýtosť, aby ste sa neprejedali. To môže pomôcť ľuďom schudnúť, ak sa o to snažia alebo si udržať svoju váhu. 2. Môže zabrániť zápcheKeďže cícer má vysoký obsah vlákniny, pomáha tiež predchádzať zápche – čo má ďalší bonus v udržiavaní vášho gastrointestinálneho (črevného) zdravia v špičkovej forme. 3. Podporuje kardiovaskulárne zdravieCícer má prirodzene veľmi nízky obsah sodíka a neobsahuje cholesterol. Je tiež dobrým zdrojom polynenasýtených tukov. Polynenasýtené tuky pomáhajú kontrolovať a znižovať hladinu cholesterolu, čo následne znižuje riziko vzniku srdcových chorôb. 4. Kontroluje hladinu cukru v krviCícer má nízky glykemický index, čo znamená, že je to potravina, ktorá vám nezvýši hladinu cukru v krvi. Je to skvelé jedlo, ak má niekto problémy s reguláciou hladiny cukru v krvi. 5. Skvelá náhrada pre každého, kto má intoleranciu na lepokĽudia žijúci s celiakiou si vyvinú citlivosť na lepok, čo môže sťažiť výber stravy. Cícer je však skvelá možnosť keďžeje prirodzene bezlepkový. Sú cícerové cestoviny alebo múka rovnako zdravé ako konzumácia cíceru?Na rozdiel od iných potravín ponúka cícer zdravotné výhody bez ohľadu na to, ako ho konzumujete, pretože živiny v strukovinách vždy zostávajú biologicky dostupné, čo znamená, že vaše telo z nich môže ťažiť pozitívne. Spôsob, akým ich jete, v skutočnosti nemení ich nutričný profil. Rovnaká flexibilita platí pre cícerové cestoviny alebo cícerovú múku. Obe možnosti sú zdravšie ako bežné cestoviny z bielej múky a zdraviu prospešné pri každom spôsobe, akým ich pripravíte. Zdroj: https://health.clevelandclinic.org/health-benefits-of-chickpeas/

prejsť na článok

Meranie teploty zamestnancov a návštevníkov na pracoviskách

Môže zamestnávateľ požadovať, aby návštevníci alebo zamestnanci poskytli konkrétne zdravotné informácie v kontexte COVID-19?Zamestnávateľ by mal vyžadovať zdravotné informácie iba [] The post Meranie teploty zamestnancov a návštevníkov na pracoviskách app

prejsť na článok

Batátové Kari (so sladkými zemiakmi)

čas prípravy: 25minút počet porcií: 6 Ingrediencie: 2 sladké zemiaky 1 paprika 1 cibuľa 1 malá plechovka cíceru 4 strúčiky cesnaku 1 veľká hrsť špenátu 250ml kokosové mlieko 4 lyžice červenej kari pasty soľ Postup: V kastróliku zohrej

prejsť na článok

Pohodlné antibakteriálne zdravotné boxerky pre mužov

Pánske boxerkyPohodlné na nosenie Objav viac pánskych boxeriek Pohodlné antibakteriálne zdravotné boxerky pre mužovNaše antibakte

prejsť na článok

5 Dôvodov prečo jesť viac Hummusu

Hummus je neuveriteľne populárne blízkovýchodné jedlo. Typicky sa vyrába zmiešaním cíceru, tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. Hummus je nielen chutný, ale je aj všestranný, nabitý živinami a spája sa s mnohými pôsobivými zdravotnými a nu

prejsť na článok

Kurkumín – aké benefity v sebe ukrýva?

Blahodarné účinky kurkumínu boli známe už starovekej hinduistickej či tradičnej čínskej medicíne. V kozmetike a farbení látok sa kurkumín používa už viac ako 4000 rokov. V tomto článku sa dozviete, aké akých 5 najhlavnejších benefitov v sebe užívanie kur

prejsť na článok