Zateplenie obvodových stien zrubu v Donovaloch

Zateplenie obvodových stien zrubu v Donovaloch Izolovali sme nádherný drevený zrub v Donovaloch. Na zateplenie obvodových stien sme použili mäkkú striekanú penu H2Foam Lite od prémiového výrobcu Huntsman Building Solutions.  Typ stavby drevený zrub  Lokalita Donovaly  Konštrukcia obvodové steny  Izolácia H2Foam Lite  1. Príprava sadrokartónovej konštrukcie Prvý krok spočíval v príprave sadrokartónovej konštrukcie, o ktorú sa postarala partia sadrokartonistov. Do konštrukcie sme mohli následne aplikovať striekanú PUR penu. Kvôli šetreniu miesta si majiteľ zrubu najprv pripravil elektrické rozvody v sadrokartónovej konštrukcii.   Z vonkajšej strany vznikla odvetrávaná fasáda s dreveným obkladom. Odvetrávaná fasáda je jedným z riešení zateplenia stavby. Pozostáva z nosného roštu, do ktorého aplikujeme izoláciu. Izolácia je následne prekrytá celistvou vrstvou paropriepustnej kontaktnej fólie. Medzi izoláciou a obkladom vzniká vzduchová medzera slúžiaca na odvádzanie vlhkosti z konštrukcie smerom von. N Bezšpárovosť - majiteľ sa nemusí obávať tepelných mostov N Rýchlosť - zateplenie obvodových stien trvalo päť hodín N Ekológia - pri zateplení nevzniká prebytočný odpad  2. Príprava stavby pre izolovanie V druhom kroku nastúpil na rad tím Axa-Property. Zateplenie striekanou izoláciou prebieha rýchlo, jednoducho a bez zbytočného odpadu. Nie sú potrebné žiadne špeciálne prípravy. Dôležité je zakryť všetko, čo chcete ochrániť pred prípadným znečistením PUR penou. V tomto prípade sme dôsledne pozakrývali drevené nosné prvky z masívu, aby sa na ne nedostala PUR pena.  3. Zateplenie obvodových stien striekanou penou Keďže sa zrub nachádza v chladnej horskej oblasti, majiteľ mal pri výbere izolácie jasno. Dôležitou podmienkou pri rozhodovaní bolo znižovanie nákladov na vykurovanie. Preto si zvolil striekanú izoláciu od profesionálov.  Do pripravenej sadrokartónovej konštrukcie sme aplikovali mäkkú striekanú penu H2Foam Lite od výrobcu Huntsman Building Solutions. Izolovali sme obvodové steny prvého nadzemného podlažia. Zvolili sme spôsob zatláčaním do dosky. Hlavnou výhodou tohto spôsobu aplikácie je šetrenie priestoru. Pri aplikácii nevzniká prebytočný odpad, pretože nie je potrebné dodatočné orezávanie peny. Celý izolačný proces trval 5 hodín. Na zákazke sa podieľali traja realizátori z Axa-Property. Aplikovali sme 21-centimetrovú hrúbku peny. Poznámka: Pri inštalácii parozábrany je veľmi dôležité zachovanie vzduchotesnosti. Porušená vrstva fólie lokálne znehodnocuje tepelnú izoláciu. Hodín práce m3 materiálu Hrúbka izolácie v cm Realizátori Výhody získané zateplením od Axa-Property: vznik odvetrávacej škáry na prúdenie vzduchu zdravé prostredie bez vlhkosti rýchla návratnosť počiatočnej investície do 4 rokov vyplnenie všetkých detailov vysoká úspora nákladov na kúrenie ekologická PUR pena odolnosť voči škodcom odborné poradenstvo Galéria realizácie The post Zateplenie obvodových stien zrubu v Donovaloch appeared first on Axa property.

prejsť na článok

Mobile College

Branding prevádzky, polep dverí, stien, 3D logo na recepciu, polep automobilu, tlačoviny, reklamná kampaň MHD.

prejsť na článok

Profesionálne obkladanie stien pomocou TILETRACKERU

Systém pre profesionálne obkladanie vertikálnych stien je novinkou, ktorú by mal skúsiť každý obkladač, ktorému záleží na profesionálnom vzhľade obkladanej kúpeľne.

prejsť na článok

Zateplenie sedlovej strechy v Banskej Bystrici

Zateplenie sedlovej strechy v Banskej Bystrici Pre developera sme izolovali novostavbu v Banskej Bystrici (časť Kordíky). Na zateplenie sedlovej strechy sme použili mäkkú striekanú penu H2Foam Lite od prémiového výrobcu Huntsma

prejsť na článok

Fitko Priekopa

Tvorba firemnej identity, branding prevádzky, otváracie hodiny, 3D logo, polepy stien, piktogramy, reklamné bannery, tlač pernamentiek a rôzne tlačoviny.

prejsť na článok

Ako prebiehalo zateplenie väzníkovej strechy v obci Ďačov?

Ako prebiehalo zateplenie väzníkovej strechy v obci Ďačov? V obci Ďačov sme sa pustili do izolácie bungalovu s terasou. Na zateplenie väzníkovej strechy sme použili fúkanú celulózovu izoláciu Isocell. Súčasťou zákazky bola aj v

prejsť na článok