Workshop o hospicovej a paliatívnej starostlivosti

Dňa 28. januára 2020 sme spoločne diskutovali a pracovali na workshope s názvom: Hospicová a paliatívna starostlivosť - Starostlivosť o zomierajúcich.

prejsť na článok

Účasť na medzinárodnej hospicovej konferencii - Praha 2018

Dňa 13. októbra 2018 sa v Prahe konala medzinárodná odborná konferencia hospicovej a paliatívnej starostlivosti - boli sme tam :)

prejsť na článok

Hospic prijal skupinu odborníkov z oblasti paliatívnej medicíny z Ukrajiny

Dňa 23. októbra 2018 prijal Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne delegáciu lekárov a zdravotníckych pracovníkov v oblasti paliatívnej medicíny a hospicovej starostlivosti z Ukrajiny.

prejsť na článok

Prezentácia novelizovanej Charty zdravotníckych pracovníkov

Hospic Milosrdných sestier využíva pri poskytovaní starostlivosti pacientom v konečnom štádiu ochorenia (zväčša onkologického), zomierajúcim poznatky paliatívnej medicíny. Legitímnosti paliatívnej liečby sa venuje i novelizovaná Charta (kresťanských - kat

prejsť na článok

Stáž v NOÚ - príprava na začiatok Ambulancie paliatívnej medicíny

Od apríla 2022 náš hospic rozširuje svoju činnosť o Ambulanciu paliatívnej medicíny. Naši lekári absolvovali stáž v Národnom onkologickom ústave v Bratislave a v týchto dňoch tam taktiež stážovala sestra Janka a sociálna pracovníčka Terka. Kto bude môcť v

prejsť na článok

Od júna 2020 náš mobilný hospicový tím ide do rodín

Od júna 2020 popri starostlivosti o pacientov v konečnom štádiu zväčša onkologického ochorenia v našom lôžkovom hospici, začíname slúžiť i formou domácej hospicovej starostlivosti, tzv. mobilný hospic.

prejsť na článok