Vernisáž exteriérovej výstavy: Promenade – Sétatér – Hviezdko

Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie exteriérovej výstavy: Promenade – Sétatér – Hviezdko , ktorá sa uskutoční dňa 15. júna 2023 (vo štvrtok) o 17.00 hod. na Námestí Eugena Suchoňa. Promenade – Sétatér – Hviezdko je exteriérová panelová výstava pripomínajúca dejiny historicky cenného mestského priestoru v srdci Bratislavy. Trojjazyčná nemecko-maďarsko-slovenská expozícia poukazuje na multietnickú a viacjazyčnú históriu dnešného Hviezdoslavovho námestia (ľudovo Hviezdko), ktorým doslova prechádzali dejiny. Tento priestor je významný nielen lokálne, ale aj v kontexte stredoeurópskych dejín. Okrem toho, že bol svedkom zmien politických režimov, predstavuje aj kultúrne a turistické centrum Bratislavy. Súčasťou výstavy sú aj panely venované Viedenskej električke.  ORGANIZÁTOR: OZ Bratislavské rožky, Inštitút Liszta Bratislava TERMÍN VÝSTAVY: 15. 6. 2023 – 29. 6. 2023 KONCEPCIA A KOORDINÁTOR PROJEKTU: Sándor Papp ml., Eva Bolemant KURÁTORI VÝSTAVY: Sándor Papp ml., Peter Janoviček VÝTVARNÉ RIEŠENIE: Réka Szabó Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín 2023 Výstava sa koná v rámci kultúrneho festivalu Viac ako sused – Týždeň maďarskej kultúry v Bratislave. Tešíme sa na vás! The post Vernisáž exteriérovej výstavy: Promenade – Sétatér – Hviezdko first appeared on Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy.Príspevok Vernisáž exteriérovej výstavy: Promenade – Sétatér – Hviezdko je zobrazený ako prvý na Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy.

prejsť na článok

Ako prebieha vernisáž

Možno ste aj vy dostali pozvánku na vernisáž. Ak áno, zvažujete účasť a možno premýšľate nad otázkami, ktoré sa tejto slávnosti týkajú. A odpovede na ne by vám pomohli sa rozhodnúť, či na vernisáž pôjdete. Môžu to byť rôzne otázky. Čo vás vlastne na verni

prejsť na článok

Vernisáž v galérii Tri steny

Úspešnú vernisáž v galérii Tri steny máme za sebou. Veľmi pekne ďakujem všetkým, čo sa prišli pozrieť a prišli ma podporiť. Rovnako ďakujem Katka Kudashik z galérie Tri steny v...

prejsť na článok

25. 5. Otvorenie výstavy Vyzliecť sa z času / Robert Bielik

Srdečne Vás pozývame na otvorenie výstavy Vyzliecť sa z času/ Robert Bielik / v kurátorskej koncepcii Alexandry Tamášovej. Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 25. 5. o 18:00 v DOT. Contemporary, Jurkovičova tepláreň.———Trvanie výstavy: 25. 5. 2. 7.

prejsť na článok

Fotogaléria z výstavy EKOLAS Poľsko 2023

Ďakujeme všetkým návštevníkom výstavy EKO-LAS v Poľsku. Poďakovanie patrí aj nášmu obchodnému partnerovi Fortech Serwis.

prejsť na článok

13. 4. Otvorenie výstavy Pro jedno slunce kvítí neroste / July Haluzová

Srdečne Vás pozývame na otvorenie výstavy Pro jedno slunce kvítí neroste/ July Haluzová / v kurátorskej koncepcii Zuzany Dankovej.Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 13. 4. o 18:00 v DOT. Contemporary, Jurkovičova tepláreň.———Trvanie výstavy: 13. 4.

prejsť na článok