13. 4. Otvorenie výstavy Pro jedno slunce kvítí neroste / July Haluzová

Srdečne Vás pozývame na otvorenie výstavy Pro jedno slunce kvítí neroste/ July Haluzová / v kurátorskej koncepcii Zuzany Dankovej.Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 13. 4. o 18:00 v DOT. Contemporary, Jurkovičova tepláreň.———Trvanie výstavy: 13. 4. 21. 5. 2023——— Vďaka vzácnej autorkinej vlastnosti, ktorá spočíva v nenútenom spracovaní námetov dokáže svojimi dielami prehovoriť k publiku veľmi hravo a prirodzene. Jej osobná pozitivita, životná energia a kladný prístup k životu sa odráža vo všetkých doterajších dielach a nechýba ani v aktuálnej sérii. V aktuálnej sérii, ktorú Júlia nazýva ”Dada-zátišía”, pracuje s banálnymi predmetmi, s ktorými sa stretáva počas bežného dňa, či už sprostredkovane cez média, internet, tlač alebo osobne. Tieto predmety slúžia zároveň ako ukazovateľ doby, no autorka ich ukazuje skrz netradičné prepojenia, kompozície a farebné tonality v úplne novom svetle. Pomocou rôznych kompozícií predmetov v kombinácii s realistickým prevedením vytvára nový estetický zážitok úplne oprostený od zaužívaného použitia predmetov. Viac info poskytneme čoskoro——— July Haluzová (*1981 Uherské Hradište) ukončila štúdium maľby u prof. I. Csudaia (4.ateliér) v roku 2006, spolu s výraznou generáciou umelcov, ktorí spoluvytvárali podobu slovenskej súčasnej maľby posledného desaťročia (Erik Šille, Michal Czinege a Dávid Baffi). Už počas štúdia sa jej tvorba vyprofilovala na kompozične redukovanú figurálnu tvorbu s obrazovými komentármi a vsuvkami, ku ktorým sa viac ako po desiatich rokoch prinavracia v obohatenej forme, nadväzujúc na predošlé série, z ktorými vytvára reťazec odkazov, citácií, asociácii, komentárov až hypertextov Facebook The post 13. 4. Otvorenie výstavy Pro jedno slunce kvítí neroste / July Haluzová appeared first on DOT..

prejsť na článok

4. 5. Umenie chutí / JULY HALUZOVÁ

Vychutnajte si príjemný večer so skvelým jedlom a jedinečným umením. Zažite exkluzívnu večeru v národnej kultúrnej pamiatke v Jurkovičovej teplárni 4. 5. 2023 o 19:00. Cena vstupenky pre 1 osobu je 65 eur.

prejsť na článok

25. 5. Otvorenie výstavy Vyzliecť sa z času / Robert Bielik

Srdečne Vás pozývame na otvorenie výstavy Vyzliecť sa z času/ Robert Bielik / v kurátorskej koncepcii Alexandry Tamášovej. Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 25. 5. o 18:00 v DOT. Contemporary, Jurkovičova tepláreň.———Trvanie výstavy: 25. 5. 2. 7.

prejsť na článok

Vernisáž exteriérovej výstavy: Promenade – Sétatér – Hviezdko

Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie exteriérovej výstavy: Promenade – Sétatér – Hviezdko , ktorá sa uskutoční dňa 15. júna 2023 (vo štvrtok) o 17.00 hod. na Námestí Eugena Suchoňa. Promenade – Sétatér – Hviezdko je exteriérová panelová výstava

prejsť na článok

9.3. otvorenie výstavy: Lucia Oleňová / DUNAJSKÉ KORENE

Srdečne Vás pozývame na otvorenie výstavy Lucie Oleňovej / DUNAJSKÉ KORENE v kurátorskej koncepcii Jany Babušiakovej. Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok 9. 3. o 18:00 v DOT. Contemporary, Jurkovičova tepláreň.Trvanie výstavy: 10. 3. 9. 4. 2023———Mali

prejsť na článok

Fotogaléria z výstavy EKOLAS Poľsko 2023

Ďakujeme všetkým návštevníkom výstavy EKO-LAS v Poľsku. Poďakovanie patrí aj nášmu obchodnému partnerovi Fortech Serwis.

prejsť na článok