Vďaka kmeňovým bunkám sa opäť vrátil k svojim záľubám

Plastický chirurg MUDr. Otakar Lucák si liečbu boľavých kolien kmeňovými bunkami nevie vynachváliť. Dva týždne po prvej aplikácii už opäť lyžoval.  Aktívny život si vybral svoju daň Práca plastického chirurga je lekárovým poslaním. Aby ju mohol vykonávať čo najlepšie, pomáhajú mu pri tom jeho únikové brány, ktorými sú hudba a šport. Okrem jazdy na koni vyskúšal takmer všetky športy. Niektoré závodne, iné amatérsky. Najviac mu učarovali tenis a lyžovanie. „Všetko, do čoho sa pustím, robím naplno, či už na klinike, alebo v športe. Šport milujem a hudba je mojou drogou,“ priznáva doktor Lucák. Jeho aktívny život si však vybral svoju daň v podobe bolesti v kolenách, ktoré pociťoval čoraz viac. Obstreky a ani lieky mu už nepomáhali. Riešením bola neinvazívna liečba kmeňovými bunkami Aplikáciu mezenchymálnych kmeňových buniek v Nemocnici Malacky podstúpil lekár už dvakrát. Prvý raz pred piatimi rokmi a vrátil sa k nej opäť. „Keďže som procedúru dobre poznal, neváhal som sa zveriť do rúk kolegom odborníkom v Malackách. Do nemocnice som prichádzal s pokojom v duši,“ vraví pán doktor. Zákrok začal odberom tukových buniek liposukciou v lokálnej anestézii. Následne v laboratóriu odseparovali a izolovali mezenchymálne kmeňové bunky, čo trvalo asi tri hodiny. Tie potom pacientovi aplikovali do oboch kolien. Domov odchádzal ešte v ten deň. Bolesť kolien ho už neobmedzuje Po krátkom období, keď bolo potrebné zmeravené a ubolené kolená postupne rozhýbať, sa zase vrátil k svojmu aktívnemu životu. „Zázračné kmeňové bunky ma vrátili na tenisové kurty. Tiež som podľahol ‚golfovému moru’, konečne som si na neho našiel čas a moje zdravé kĺby ma už neobmedzujú,“ s radosťou konštatuje doktor Lucák a dodáva: „Som rád, že moderné neinvazívne metódy medicíny sú u nás dostupné a pomáhajú aj pri bolestiach a opotrebovaní kĺbov.“ Na bezplatnú konzultáciu sa môžete objednať na čísle 0800 30 00 30. The post Vďaka kmeňovým bunkám sa opäť vrátil k svojim záľubám appeared first on Liečba bunkami.

prejsť na článok

7 spôsobov, ako potešiť zákazníka natoľko, aby sa k vám vrátil

So zvyšovaním tržieb môže pomôcť aj balenie zásielok a darčeky. Ako s málom urobiť veľa muziky? Mrknite sa!

prejsť na článok

Nadačný fond Baumit 2020

Aj napriek pandémii, ktorá „zamiešala karty“ nejednému z nás, náš NFB pokračoval v svojej činnosti, vďaka čomu sme mohli opäť podporiť viacero zmysluplných a pekných projektov.

prejsť na článok

Kniha Prežila som TO je opäť v predaji.

Priatelia, dnes mám obrovský dôvod na radosť, pretože moja kniha Prežila som TO je od tejto chvíle opäť v predaji! Ak ňou chcete urobiť radosť sebe alebo niekomu, komu ju darujete ako darček, objednajte si ju čo najskôr po kliknutí na tento link: http://w

prejsť na článok

HES#1/2022 – Baťove traily – trio turbo tratí opäť v skvelej atmosfére

1. kolo Hornonitrianskej enduro série 2022 na Baťových trailoch posunulo laťku mtb enduro pretekov opäť o čosi vyššie - dočítate sa v reporte.

prejsť na článok

Francúzsky štýl

Francúzske interiéri sa svojím dizajnom podobajú aj ich životnému štýlu. Sú vytvárané s ľahskosťou, a to vďaka tomu, že  pri pohybe miestnosťou nadobúdajú bezstarostný pocit. Príspevok Francúzsky štýl je zobrazený ako prvý na ANANE.

prejsť na článok