Vanilkový proteínový chlebík

Obľubujete sladké pečivo na raňajky? Tak potom rozhodne vyskúšajte tento proteínový vanilkový chlebík, ktorý je bez akejkoľvek múky. Základom receptu sú hlavne vajíčka a proteín. Proteín môžete zvoliť od ľubovoľného výrobcu. Ja som použila 30 gramovú vzorku proteínu 100% Whey protein od výrobcu Scitec. Proteín je vanilkový, vďaka čomu dosiahnete, aby chlebík chutil sladko, s jemným nádychom vanilky. Tento chlebík nie je určený výhradne len na raňajky. Rovnako dobre chutí na desiatu či olovrant, ale rozhodne niekoho poteší aj ako sladká večerná dobrota. Veľkou výhodou je, že nemusíte mať po skonzumovaní žiadne výčitky, pretože sa jedná o zdravý proteínový chlieb bez akejkoľvek múky. Ingrediencie na vanilkový proteínový chlebík Na prípravu sladkého vanilkového proteínového chlebíka budete potrebovať iba pár ingrediencií. Konkrétne sa jedná sa o: 4 vajcia (ideálne domáce) 30 g proteínu 100% Whey protein – vanilka (jedna odmerka) 70 g ovsených vločiek (pomletých) 3 PL Psyllia štipka soli 150 ml vody Postup prípravy vanilkového proteínového chlebíka Čo s týka samotnej prípravy receptu, tak ten je veľmi jednoduchý. Zvládne ho aj úplný začiatočník. Všetky ingrediencie dáte do jednej misky a prešľaháte ich mixérom (s metličkami). Následne takto vytvorené cesto necháte odstáť zhruba 15 až 20 minút. Medzitým si zapnite rúru – spodný aj vrchný ohrev s fúkaním a vyhrejte ju na 175 °C. Nezabudnite zomlieť najemno ovsené vločky. Ak tak nespravíte a dáte do cesta vločky celé, myslím si, že tým absolútne nič nepokazíte. Jedine po upečení budete v rozkrájanom chlebíku vidieť, respektíve aj cítiť väčšie kúsky ovsených vločiek. Ja som vločky pomlela nadrobno. Odležané cesto na vanilkový proteínový chlebík prelejte do formy na biskupský chlebík (alebo do srnčieho chrbta), ktorý si nezabudnite vystlať papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 – 30 minút. Po upečení sa presvedčte napríklad špáradlom alebo špajdľou, či je chlebík dostatočne upečený. Ak nie, vráťte ho naspäť do rúry a dopečte. Po upečení sladký proteínový chlebík preložte na mriežku a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí je pripravený na konzumáciu. Ja som zvolila ako prílohu čokoládovú nátierku, čerstvý banán a oriešky. Chuť chlebíka v kombinácií so spomínanými prílohami bola vynikajúca. 5/5 - (1 vote) The post Vanilkový proteínový chlebík appeared first on Akyprotein.sk.

prejsť na článok

Ako najlepšie skladovať chlebík?

Dbajte na teplotu a vlhkosť prostredia. Studené prostredie ovplyvňuje proces starnutia, jednoducho povedané pečivo rýchlo vyschne. Príliš vysoká vlhkosť prostredia spôsobí rýchle zmäknutie kôrky. Toto sa vám stane pokiaľ necháte pečivo v plastovom vrecku.

prejsť na článok

Recept : FIT PANNA COTTA

Pripravili sme pre Vás recept na fit panna cottu. Dobrú chuť. RECEPT: Ingrediencie: 250 g mascarpone 250 g nízkotučný tvaroh 150 g biely grécky jogurt 0,5 l nízkotučné mlieko 1 bal. vanilkový puding 1 bal. želatína 3 PL med 60 g vanilkový proteí

prejsť na článok

Proteínový nápoj

Snažíte sa ešte využiť posledné dni na to, aby ste cez leto vyzerali dobre a na dovolenke mohli obliecť dvojdielne plavky? Máme pre vás malého pomocníka, je ním chutný čokoládový drink Lite Ultra Forever Living Zdravie-shop, ktorý vám pomôže pri vašom chu

prejsť na článok

Protein mýtus a fakty

Protein mýtus a fakty Mýty o proteínoch, ktorým by športovci mali prestať veriť

prejsť na článok

27. 5. Brunch s umelcom / Erik Binder

BRUNCH S UMELCOM / Erik Binder sa uskutoční v sobotu 27. 5. 2023 o 11:00 hod. Brunchom bude sprevádzať kurátorka a galeristka Zuzana Danková. Kedy: sobota 27. 5. 2023 o 11:00 hod. Kde: Jurkovičova tepláreň, Bottova 1, BratislavaCena brunchu: 21 eur / 1 o

prejsť na článok