Vaječné škrupiny ako hnojivo

Neviete ako by sa dali použiť vaječné škrupiny? Pán prof. Hričovský nám dá skvelý nápad na to, ako ich pokojne môžeme použiť v našej záhrade. Prečítajte si o tomto nápade viac.

prejsť na článok

Vápnik, vaječné škrupiny a zdravie

Vápnik je najzastúpenejším a najhodnotnejším minerálom v našom tele. Dospelý človek ho obsahuje viac ako jeden kilogram. Z toho je až 99% viazaného v kostiach a zuboch a len 1% voľného sa podieľa na fungovanie metabolizmu a nervových prenosov.

prejsť na článok

Orechy, orechové listy aj škrupiny ako liek

Jadrá vlašských orechov sú nielen chutné, ale vynikajú aj vysokou výživovou hodnotou a pozitívnymi účinkami na naše zdravie. Vedeli ste ale o tom, že môžete využiť aj orechové listy a dokonca škrupiny?

prejsť na článok

Čo potrebujete vedieť o zelenom hnojení

Vypestujte si zelené hnojivo počas tejto jesene a cez ďalšiu sezónu sa vám vaša záhradka odmení – bude produktívnejšia a zdravšia. Zelené hnojivo totiž vytláča z pôdy burinu, pomáha kontrolovať škodcov a choroby a v neposlednom rade zúrodňuje pôdu. Navyše

prejsť na článok

Ekologický záhradkár bez kompostoviska? Nemožné :)

Bio odpad nepatrí do spaľovní komunálneho odpadu ani na skládku, ale do kompostu. Tam z neho namiesto odpadu získate cenné organické hnojivo. Prispejte k zlepšeniu životného prostredia – postavte si kompostovisko.

prejsť na článok

Aké hnojivá vybrať na jarné hnojenie?

Výsadba plodín na jar si vyžaduje dostatočné množstvo živín v pôde. Hnojenie a hnojivá sú preto veľmi dôležitou súčasťou tohto procesu. Správne používanie hnojív môže zlepšiť kvalitu pôdy a zvýšiť výnos plodín. To je dôvod, prečo sa v tomto článku budeme

prejsť na článok