V súvislosti s úmrtiu Ľudovíta Slimáka RTVS mení program

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí publicistu, divadelníka a hudobníka Ľudovíta Slimáka. Jeho osobnosť si pripomenie na Dvojke v pondelok 8. januára o 13.30 v relácii Família a v portréte zo série NeCelebrity.

prejsť na článok

Vláda chce rozdeliť RTVS

Vláda plánuje rozdelenie verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na dve samostatné inštitúcie, televíziu a rozhlas, teda návrat k modelu fungovania týchto médií pred rokom 2011. Opozícia už vtedy takýto krok označila za snahu novej vlády ovl

prejsť na článok

Nový seriál Čas nádejí si pozrelo viac ako pol milióna divákov (FOTO)

RTVS odštartovala jarnú sezónu premiérou nového historického seriálu Čas nádejí. Prvú epizódu si v nedeľnom prime-time pozrelo rekordných 532.000 divákov a seriál sa tak stal celkovo najsledovanejším programom dňa, informuje RTVS v tlačovej správe.

prejsť na článok

Päť medzinárodných organizácií žiada prezidentku a parlament zastaviť snahy o podkopanie nezávislosti RTVS

Reportéri bez hraníc (RSF) spolu s ďalšími organizáciami za slobodu tlače a novinármi v otvorenom liste žiadajú parlament a prezidentku, aby odmietli vládou schválené zníženie financovania RTVS o 30 %. Drastický prepad, ako aj nedostatočne odôvodnený plán

prejsť na článok

Ďakujem za ĽUDSKOSŤ, LÁSKU a POCHOPENIE

Manželka Emília po úmrtí svojho manžela Ľudovíta v našom hospici nám napísala: ... Ďakujem Pánu Bohu za to, že mi ukázal, že existuje ĽUDSKOSŤ, LÁSKA, POCHOPENIE, nakoľko ... už som v ľudské dobro neverila.

prejsť na článok