Užitoční pomocníci do domácnosti i záhrady

Nie je vôbec tajomstvom, že manuálne zručnosti sú často výsadou práve pánov. I keď mnohé ženy dokážu tiež v dnešnej dobe zastať rôzne, kedysi len mužské práce, jednoducho kutilstvo, opravy a iné remeselné činnosti okolo domácnosti a záhrady často veľmi radi robia práve muži. Nejeden nemusí volať servis a odborníka, pokiaľ potrebuje vymeniť nové vodovodne batérie v kúpeľni a kuchyni. Šikovné, zručné ruky dokážu zastať veľa svojpomocnej práce. Chatárčenie je u nás na Slovensku tiež veľmi obľúbené. Kto z nás nemá rád chodenie na chatu do prírody, či už je naša vlastná, alebo len prenajatá. No a práve chatárčenie tiež veľakrát človeka prinúti k množstvu manuálnej práce, ktorú treba urobiť. Môže to byť doslova škola zručnosti! Manuálna práca ako antistresová činnosť Povedzme si pravdu, že manuálna domáca práca je už dnes bežná naozaj iba na dedine. Máme komfort bývania a v meste veľmi manuálne práce k dispozícii nie sú. Už iné je to pri bývaní v rodinnom dome. Tu už sa nájdu práce v záhrade či okolo domu. Hovorí sa totiž, že dnes, keď je mnoho mentálneho stresu v práci i medzi ľuďmi je práve manuálna činnosť niečo, čo môže mať skutočne veľmi dobrý antistresový efekt. Možno preto mnohí radi pracujú na záhradke s pôdou a rastlinami, alebo radi niečo vytvárajú a stavajú na chate alebo pri dome. Manuálna práca má skutočne vplyv na to, že si dobre odpočinie myseľ, zvlášť, ak ste pritom ešte aj na čerstvom vzduchu. Pomocníci a komponenty Na to, aby ste mohli kutilské práce vykonávať, alebo si sem tam niečo doma sami opraviť, vymeniť či zrenovovať treba mať dobrý zdroj, kde kúpiť a zohnať komponenty, ktoré by sa mohli hodiť. My vám odporúčame pozrieť na webové stránky www.famu.sk, ktoré sú plné rozličných pomocníkov a komponentov do záhrady a domácnosti. Či už potrebujete prakticky vyriešiť napríklad vlhkosť a ochranu pred dažďom, kde vám pomocnú ruku podajú nepremokavé krycie plachty, alebo zháňate iné dôležité komponenty, určite ich tu mnohé nájdete. Tak hor sa na to a premýšľajte, čo by ste si mohli ešte sami svojpomocne v dome alebo na záhrade vylepšiť. Článek Užitoční pomocníci do domácnosti i záhrady se nejdříve objevil na Meu.

  • Web: Meu
  • Aktualizované: 5.1.2024
prejsť na článok

Vychytávky do záhrady

Hoci sa práca v záhrade točí najmä okolo pôdy, rozhodne by ste sa v nej nemali držať len pri zemi. Ako naplno využiť aj jej tretí rozmer? Toto sú originálne nápady do záhrady, ktoré ju dokážu pozdvihnúť nielen doslova, do výšky, ale aj v prenesenom zmysle

prejsť na článok

Jahodové pokušenia na balkón aj do záhrady :)

Osvedčené odrody jahôd na balkón, do bytu aj do záhrady. Dopestujte si vlastné, čerstvé, aromatické, zdravé jahody v BIO kvalite.

prejsť na článok

6 tipov na skladovanie semien zo záhrady

Ak ste sa rozhodli ponechať si tento rok semená z vlastnej záhrady, určite rozmýšľate, ako ich odložiť tak, aby sa im počas jesene a zimy nič nestalo. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a iste ušetríte čas aj peniaze.

prejsť na článok

Viete, ktorému stromu sa hovorí POKLAD záhrady?

Orech kráľovský (vlašský) – poklad každej záhrady. V článku nájdete návod, ako ho pestovať, rozdiel vo výsadbe orecha zo sadenice a zo semena, najobľúbenejšie odrody orecha a tiež spôsoby, ako bojovať proti vrtivke orechovej.

prejsť na článok

Fotovoltika pre domácnosti z daňového hľadiska

Kedy vzniká povinnosť registrácie na colnom úrade pri výrobe elektriny z obnoviteľných zdrojov? Sú domácnosti oslobodené od spotrebnej dane z výroby elektriny?Prečítajte si celý článok na Podnikajte.sk

prejsť na článok