Úspešné premiéry najmladších na slovenskom pohári.

V nedeľu 8.5.2022 sa v Bratislavskej NTC aréne konalo 2. kolo slovenského pohára detí a žiakov v karate. Na turnaji sa predstavili aj najmladší zverenci Karate Klubu AC UNIZA Žilina. Tí vo viacerých prípadoch absolvovali svoje súťažné premiéry, pri ktorých získali veľmi cenné umiestnenia. Žilinčania získali 15 medailí: 3 zlaté, 5 strieborných, 7 bronzových, čo v bodovej štatistike znamenalo veľmi pekné 7. miesto z celkového počtu 45 klubov. Výsledkový servis: 1. miesto: Sýkora Richard - Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 34kg pokročilí Šepeš Filip - Kata chlapci 5 rokov Švec Andrej - Agility chlapci 5 roční 2. miesto: Blašková Sabina - Kata dievčatá 6-7 rokov pokročilé Macus Filip - Agility chlapci 6 roční Masný Matúš - Kumite mladší žiaci 8-9 rokov nad 34kg pokročilí Švec Andrej - Kata chlapci 5 rokov Vasko Max - Agility chlapci 7 roční 3. miesto: Bodnár Oliver - Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 35kg pokročilí Jasenka Jonáš - Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg pokročilí Lehotská Alica - Agility dievčatá 7 ročné Majchráková Laura - Agility dievčatá 6 ročné Masný Juraj - Kumite mladší žiaci 8-9 rokov nad 34kg pokročilí Šepeš Filip - Agility chlapci 5 roční Vrabec Jakub - Kata chlapci 6-7 rokov začiatočníci 5. miesto: Blašková Sabina - Kumite dievčatá 6-7 rokov do 28kg 7. miesto: Kampa Martin - Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 40kg pokročilí Kolenčík Šimon - Kata chlapci 6-7 rokov začiatočníci Spomenúť treba aj ďalších účastníkov, ktorí absolvovali svoje premiéry a hoci na medailové pozície nedosiahli, podali veľmi dobré výkony: Klára Pokorná, Dudáš Matúš, Gáfrik Samuel, Gáfrik Šimon, Farkašovský Richard, Puškár Richard či Lesana Šafáriková. Viac o súťaži nájdete TU.

prejsť na článok

Povzdych

Povzdychol si starý dedko pri pohári Rulandského: - Najlepšie je vôbec sa nenarodiť, ale to sa podarí málokomu.

prejsť na článok

Dôvod na život

Som iskra vášne v tvojom tele, som ľad, čo roztápa sa v pohári, som chuť bozku, stále ma nosíš v sebe, som obeť na tvojom oltári.

prejsť na článok

Pena na pive

Čašník v pivárni postaví pred hosťa polliter, v ktorom je viac peny ako piva. Hosť na to pozerá a po chvíli hovorí: - Pán vrchný, prečo je v tom pohári toľko peny? Ja som sa prišiel napiť a nie holiť!

prejsť na článok

Prehľad rôznych profilov praženia

Zelená káva je káva, ktorá je k dostaniu hneď po zbere. Nie je to chuťovo podobné tomu, čo máte v pohári. Na získanie tejto nezameniteľnej chuti musia kávové zrná prejsť procesom praženia. A v tomto článku sa dozvieme, že parametre praženia, najmä teplota

prejsť na článok

Karate Klub Žilina v TOP 3 na Trstenskom pohári

V sobotu 21.5.2022 sa v Tvrdošíne konal Trstenský pohár v karate (Otvorené Majstrovstvá SsZK detí a žiakov 2022 / 3. kolo Stredoslovenského pohára mládeže 2022). Turnaj patril vekovým kategóriám od 5 do 17 rokov a medzi pretekármi z 28 klubov nechýbali an

prejsť na článok