Tradičné slovenské chute v srdci LOCLUBu

Na Slovensku sa hovorí, že cesta k srdcu vedie cez žalúdok. V LOCLUBe sme sa rozhodli osláviť túto múdrosť tým, že sme do našej ponuky zaradili skutočné poklady slovenskej kuchyne. Poďme sa ponoriť do sveta jedál, ktoré nás sprevádzali počas našich životov a sú súčasťou našej kultúrnej identity.Bryndzové halušky: Slovenská kulinárska korunka Kto by odolal mäkkým haluškám zemiakového cesta posypaným bohatou bryndzou a posypaným chrumkavou slaninkou? Bryndzové halušky sú nielen neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne, ale aj symbolom našej krajiny. V LOCLUBe ich podávame tak, ako to robili naše babičky, s láskou a tradičným receptom. Strapačky: Oslava jednoduchosti a chuti Zdá sa, že kombinácia kyslej kapusty a halušiek je skromná, ale výsledná chuť je výbuchom v ústach. Strapačky sú dokonalým príkladom toho, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť nezabudnuteľný zážitok. Furmánske halušky: Ochutnajte históriu Inšpirované furmánmi, ktorí prechádzali našou krajinou, tieto halušky sú bohatou kombináciou mäsa, zemiakov a špeciálnych omáčok. Podávame ich tak, ako by ste ich našli v tradičnej slovenskej krčme, plné chuti a histórie. Bryndzové pirohy: Oslava bryndze v inom tvare Ak milujete bryndzu, bryndzové pirohy sú pre vás ďalšou neodolateľnou delikatesou. Delikátne cesto plnené bohatou bryndzou a podávané s kyslou smotanou je skutočným zážitkom pre vaše chuťové poháriky. V LOCLUBe sa snažíme uchovať tradíciu a kultúru slovenskej kuchyne. Každé jedlo, ktoré podávame, je pripravené s láskou a vášňou. Pridajte sa k nám a objavte skutočnú chuť Slovenska.

prejsť na článok

Slovenské tradičné koláče

Každý slovenský kraj si dodnes ctí svoje tradičné jedlá, medzi ktorými nechýbali ani doma pečené koláče. Recepty na tradičné koláče sa prenášali z generácie na generáciu. Vďaka tomu aj dnes vieme, aké dobroty piekli šikovné gazdinky pred 100 rokmi...

prejsť na článok

Tradičné kysnuté buchty ako od babičky

Kysnuté buchty patria medzi tradičné slovenské múčniky a koláče už odnepamäti. Pripraviť buchty nie je nič zložité. Základ ich prípravy je rovnaký a vo finále ich môžete naplniť plnkou, ktorú máte najradšej.

prejsť na článok

Tradičné torty + recept na Mocca tortu

Tradičné torty ktoré piekli aj slovenské gazdinky začiatkom 20. storočia predstavujú úplne iný cukrársky svet ako ho poznáme dnes. Oproti dnešným tortám sa vyznačovali odlišnými postupmi, ale aj dobovými surovinami z ktorých niektoré dnes už nie sú dostup

prejsť na článok

Malé pivovary: Tradičné horké pivo môže na Slovensku zanikúť / Copyright © SITA 2009

Prebraté zo zdroja: ekonomika.sme.sk Slovenské tradičné pivo je vraj v ohrození. Podľa Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska viac ako 80 percent slovenského trhu s pivom totiž ovládajú nadnárodné pivovary.

prejsť na článok

Je slovenské naozaj slovenské?

Obchodné reťazce sa v poslednú dobu tvária, ako dávajú na pulty slovenské výrobky. V televízii v Čechách aj na Slovensku je spustená marketingová kampaň, ktorá sa snaží obyvateľov presvedčiť o "regionálnych produktoch" v nadnárodných obchodných reťazcoch.

prejsť na článok