Tisíce bleskov a desiatky mm zrážok. Takáto je doterajšia bilancia dnešných búrok

Posledný prázdninový deň sa nesie v znamení búrok. Tie sa vyskytovali už aj počas noci a búrlivo je aj v dopoludňajších hodinách. 

prejsť na článok

Nedeľné popoludnie prináša ďalšiu vlnu frontálnych búrok. Postupujú na juhovýchod

Ani v nedeľu popoludní nie je naše územie bez búrok. Práve naopak. Línia búrok od Horehronia až po Šariš postupuje ďalej na juhovýchod. 

prejsť na článok

Dnes nás čakajú ďalšie BÚRKY. Bude chladnejšie, ale stále búrlivo

Aj v nadchádzajúcich hodinách nás čaká búrlivé počasie. Počasie aj naďalej ovplyvňuje studený front, ktorý sa priamo nad našim územím vlní a na tomto studenom fronte sa aj dnes budú tvoriť jednotlivé vlny zrážok a búrok.

prejsť na článok

Nad západ postupuje línia lejaku a búrok. Okolím Podhájskej sa ženie ďalšia silná búrka s potenciálom spôsobovať škody

Západné Slovensko stále nemá to najhoršie za sebou. Po nebezpečnej noci sa tu počasie opäť zhoršuje. Z Maďarska tu postupuje viac ako 300-kilometrov dlhá línia búrok, ktorá prinesie silnejší vietor. Lokálne sú búrky veľmi nebezpečné.

prejsť na článok

Pásmo výdatných zrážok postupuje západom. Za 24 hodín spadlo takmer 70 mm

Studený front aj krátko pred polnocou ovplyvňuje počasie na našom území, pričom prináša nad západné Slovensko búrky. Tie sú sprevádzané najmä zosilnením dažďa. Úhrny zrážok na západe sú už výrazné.

prejsť na článok

Tajfún Haikui ničí Taiwan. Zatvorené školy, pozastavená letecká aj trajektová doprava

Desiatky ľudí utrpeli na Taiwane zranenia po tom, čo ostrov zasiahol tajfún Haikui, ktorý vyvracal stromy a tisíce ľudí prinútil opustiť svoje domovy. Zrušili lety a pozastavili trajektovú dopravu. 

prejsť na článok