Nad západ postupuje línia lejaku a búrok. Okolím Podhájskej sa ženie ďalšia silná búrka s potenciálom spôsobovať škody

Západné Slovensko stále nemá to najhoršie za sebou. Po nebezpečnej noci sa tu počasie opäť zhoršuje. Z Maďarska tu postupuje viac ako 300-kilometrov dlhá línia búrok, ktorá prinesie silnejší vietor. Lokálne sú búrky veľmi nebezpečné.

prejsť na článok

Nedeľné popoludnie prináša ďalšiu vlnu frontálnych búrok. Postupujú na juhovýchod

Ani v nedeľu popoludní nie je naše územie bez búrok. Práve naopak. Línia búrok od Horehronia až po Šariš postupuje ďalej na juhovýchod. 

prejsť na článok

Tisíce bleskov a desiatky mm zrážok. Takáto je doterajšia bilancia dnešných búrok

Posledný prázdninový deň sa nesie v znamení búrok. Tie sa vyskytovali už aj počas noci a búrlivo je aj v dopoludňajších hodinách. 

prejsť na článok

Tornádo v Podhájskej sa nepotvrdilo. Išlo o veľmi silný downburst, ktorý bol na úrovni tornáda o sile IF1

Noc z pondelka na utorok 29. augusta priniesla na naše územie veľmi silné búrky. Najväčšie škody počasie spôsobilo v obci Podhájska, kde si to odnieslo obľúbené kúpalisko. Podľa prvotných ifnromácii to vyzeralo na tornádo, čo potvrdili aj ďalší odborníci,

prejsť na článok

Strach z IDALIE bol veľký. Hurikán zanechal na Floride škody aj obete

Búrka zasiahla pobrežie amerického štátu Florida ako silný hurikán, rýchlo však zoslabla a podľa prvých odhadov zanechala za sebou menšiu skazu, ako sa obávalo. Úrady však zatiaľ nechcú situáciu uzatvárať.

prejsť na článok

V Podhájskej už odstránili značnú časť škôd

V areáli termálneho kúpaliska Podhájska bola dnes podvečer už odstránená značná časť škôd. Aj popadané stromy už boli dnes odstránené v areáli cintorína v časti Svätuša, v priestore pod čerpacou stanicou, stromovej aleji medzi železničnou stanicou, inform

prejsť na článok