Tajomstvá úspešného BIO chovu moriek

Plánujete chov moriek, chováte morky alebo ich len nakupujete od farmára? Potom sú nasledovné informácie určené priamo pre vás.

prejsť na článok

Ako postaviť kurín s voliérou rýchlo a ľahko :)

Kvalitný kurín je základom úspešného chovu sliepok — nosníc, aj brojlerov. Domáce slepačie vajíčka sú chutnejšie a zdravšie ako tie z veľkochovov. Mäso z poctivo odchovaných brojlerových sliepok sa s mäsom zo supermarketov nedá ani porovnať. Chov sliepok

prejsť na článok

Výhody a nevýhody chovu husí

Pri chove každého hospodárskeho zvieraťa sa stretávame s výhodami a nevýhodami jeho chovu, výnimkou nie sú ani husi. Chovajú sa nielen pre svoju krásu, ale na rôzne účely- kvôli vajíčkam, mäsu, ale sú to aj skvelé „kosačky“ na trávu :).

prejsť na článok

História chovu dlhosrstých kólií, krátkosrstých kólií a šeltií na Slovensku

Pri príležitosti 50. výročia založenia samostatného Klubu chovateľov kólií a šeltií so sídlom na Slovensku vychádza v týchto dňoch kniha pod názvom "História chovu dlhosrstých kólií, krátkosrstých kólií a šeltií na Slovensku". Publikácia bola postupne pri

prejsť na článok

Ako na chov moriek?

Morky sú na podmienky odchovu pomerne náročné, najmä v prvých týždňoch života. Ich chov preto odporúčam len chovateľom ktorí už majú s hydinou skúsenosti.

prejsť na článok

7 pravidiel úspešného pestovania BIO papriky

BIO paprika sa dá vypestovať nielen v záhradách, ale aj na balkónoch či terasách. Tento článok vám predstaví základné postupy a podmienky úspešného pestovania papriky v BIO kvalite.

prejsť na článok