Stavebný úver nezíska každý

Stavebný úver môžu využiť len ľudia, ktorí vopred plánujú a vedia si dobrovoľne šetriť. A to je hlavný kameň úrazu pri nízkej miere sporivosti na Slovensku. Využijú ho len ľudia, ktorí sa neriadia heslom "Lepšie splácať ako sporiť".

prejsť na článok

Medziúver je najdrahší úver stavebných sporiteľní

Je určený ľuďom, ktorí nespĺňajú podmienky získania stavebného úveru. Medziúver je vhodný na financovanie bývania len v niektorých prípadoch. Je omnoho finančne nákladnejší ako stavebný úver alebo hypotéka.

prejsť na článok

Čo je stavebné sporenie?

Stavebné sporenie je účelové sporenie, ktoré súvisí s účelom bývania. Môžete ho použiť aj na iné účely, ale hrozí vám, že budete musieť vrátiť štátnu prémiu. Okrem sporiacej zložky obsahuje aj možnosť získať stavebný úver po splnení vymedzených podmienok.

prejsť na článok

Ako efektívne nastaviť stavebné sporenie

Správne nastavenie stavebného sporenia je základom pre jeho efektívne využitie. Je rozdiel, či ho chcete použiť len na sporenie alebo si chcete v stavebnej sporiteľni zobrať stavebný úver.

prejsť na článok

Výhody a nevýhody stavebného úveru

Marketing stavebných sporiteľní vo veľkom propaguje stavebné úvery. Mnoho ľudí ich preto považuje za výhodnejšie ako hypotéky, čo je pravda len čiastočne. Obyčajne ľudia, ktorí podľahli reklame však nemajú na stavebný úver nárok a nakoniec využijú predraž

prejsť na článok

Stavebný dozor - Pamiatkár

Pozícia je zaujímavá pre zanieteného pamiatkára, ktorý by sa rád podieľal na rekonštrukcii významnej historickej budovy a národnej pamiatky, ako stavebný dozor.

prejsť na článok