Rusko výrazne navýšilo počet bojových lodí v Čiernom mori, tvrdí Ukrajina

Rusko dnes výrazne navýšilo počet bojových lodí, ktoré pôsobia v Čiernom mori. Uviedla to ukrajinská armáda. Podľa nej sa dá očakávať, že Moskva plavidlá použije na útoky raketami či bezpilotnými prostriedkami na ukrajinské územie. Ruské námorníctvo na to svoje lode v Čiernom mori používa pravidelne, píše agentúra Reuters. Bude to opotrebovávacia vojna, ktorá bude stáť peniaze, tvrdí o Ukrajine zvolený český prezident "Flotila v Čiernom mori od dnešného rána zdvojnásobila počet bojových lodí na osem," uviedla ukrajinská armáda. Na základe činností ruského letectva sa možno podľa ukrajinskej armády domnievať, že sa chystá ďalší útok raketami či bezpilotným prostriedkom na ukrajinské územie. Jedna z ruských lodí je tiež vyzbrojená riadenými strelami Kalibr. Lode v Čiernom mori používa Rusko na útoky na Ukrajinu opakovane. Cieľom je väčšinou kritická či energetická infraštruktúra. V minulosti ruské strely vypálené z Čierneho mora niekoľkokrát preleteli vzdušný priestor Moldavska a Rumunska.

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Putin sa zúčastní na virtuálnom summite skupiny G20: Ukrajina zničila cez 7-tisíc vojakov

MOSKVA - Rusko v noci na nedeľu uviedlo, že odrazilo dronový útok Ukrajiny, ktorý smeroval na Moskvu. Informuje agentúra DPA.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto prvý (15. októbra 2023)

MOSKVA - Rusko v noci na dnes zničilo 27 bezpilotných lietadiel, ktorými sa na neho pokúsila zaútočiť Ukrajina. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Ukrajina čelila v noci zvýšenému počtu ruských dronových útokov

KYJEV/MOSKVA - Ukrajinské ministerstvo pre reintegráciu v piatok uviedlo, že Rusko zadržiava viac ako 3500 ukrajinských vojakov ako vojnových zajatcov. Informuje o tom agentúra DPA. Situáciu sledujeme ONLINE.

prejsť na článok

Ukrajina má dosť zbraní na spustenie protiofenzívy

Kyjev 5. júna (TASR) Ukrajina má dostatok zbraní na začatie očakávanej protiofenzívy, uviedol v pondelok ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. Ukrajina podľa neho potrebuje v boji proti ruským inváznym silám zvíťaziť, aby mohla vstúpiť do

prejsť na článok

Počas vojny nemáme voľno, tvrdí Danilov a ukrajinská armáda je na protiofenzívu vždy pripravená

Ukrajina je pripravená spustiť svoju dlho pripravovanú protiofenzívu, povedal tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany. Útok môže začať kedykoľvek

prejsť na článok