Ukrajina má dosť zbraní na spustenie protiofenzívy

Kyjev 5. júna (TASR) Ukrajina má dostatok zbraní na začatie očakávanej protiofenzívy, uviedol v pondelok ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. Ukrajina podľa neho potrebuje v boji proti ruským inváznym silám zvíťaziť, aby mohla vstúpiť do Severoatlantickej aliancie. TASR správu prevzala z britskej spravodajskej stanice Sky News. Kuleba sa v rozhovore pre agentúru Reuters vyhol odpovedi na otázku, či sa plánovaná ukrajinská protiofenzíva už Čítať ďalej Príspevok Ukrajina má dosť zbraní na spustenie protiofenzívy je zobrazený ako prvý na Dnesky.sk.

prejsť na článok

Ukrajina požiadala Nemecko o strely Taurus. Aká je však šanca, že ich dostanú?

Ukrajina požiadala Nemecko o dodanie striel s plochou dráhou letu Taurus. Informuje o tom spravodajský portál Sky News s odvolaním sa na hovorcu nemeckého ministerstva obrany.

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Ukrajina postupuje! Rusov zatláčajú za Dneper: Prichádzajú migranti bez dokladov

KYJEV - Ukrajinské sily úspešne zatláčajú ruské jednotky a vytvárajú nárazníkovú zónu dosahujúcu tri až osem kilometrov od východného brehu Dnepra. Ukrajina si nemôže dovoliť pat vo vojne s Ruskom či zmrazení konfliktu, pretože potom by museli znovu bojov

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Putin sa zúčastní na virtuálnom summite skupiny G20: Ukrajina zničila cez 7-tisíc vojakov

MOSKVA - Rusko v noci na nedeľu uviedlo, že odrazilo dronový útok Ukrajiny, ktorý smeroval na Moskvu. Informuje agentúra DPA.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto prvý (15. októbra 2023)

MOSKVA - Rusko v noci na dnes zničilo 27 bezpilotných lietadiel, ktorými sa na neho pokúsila zaútočiť Ukrajina. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok