Príklad z rýb

V televízii ukazujú ryby. Manžel sa ozve: - Drahá, mala by si si zobrať príklad z rýb a mlčať. - Aj ty by si si mal zobrať príklad z rýb a piť iba vodu!

prejsť na článok

Typické zvuky, povzdychy a zvolania v angličtine (citoslovce)

Mám tu pre vás niečo trochu na pobavenie rôzne povzdychy a zvolania v anglickom jazyku. :-) Tento článok som pripravovala už pred nejakým časom a pôvodne mal byť asi dlhší. Prepáčte. Verím, že časom sa mi ho podarí dokončiť. Zatiaľ aspoň toľkoto. aah!

prejsť na článok

Faktor zbytočnosti

Žiaden ekonomický experiment nie je úplne zbytočný. Vždy sa dá použiť ako negatívny príklad.

prejsť na článok

Rozťahovanie telies

Na hodine fyziky: - Telesá sa teplom rozťahujú a zimou sťahujú. Vedel by niekto povedať príklad? - Napríklad prázdniny. Tie sú v lete dlhšie ako v zime.

prejsť na článok

Príklad z Košíc a Bratislavy ako pestovať zeleninu a ovocie v mestách

V Košiciach to ide Košice majú komunitný web, kde sa venujú možnostiam, ako premieňať okolie v meste tak, aby to malo význam z hľadiska vzťahov, ale, samozrejme, aj si dopestujú. Na webe sa dajú nájsť konkrétne možnosti, pretože samospráva do takejto obno

prejsť na článok

Zásnuby

- Ocino, čo sú to zásnuby? Otec sa zamyslí a podá synovi strašne zdĺhavé a strašne komplikované vysvetlenie. - Rozumieš? - Nie. Daj mi radšej nejaký príklad. - No zásnuby sú, ako keby som ti kúpil bicykel na Vianoce a nenechal ťa na ňom jazdiť až do Veľke

prejsť na článok