Prečo uprednostniť kvások pred droždím?

Asi každý z nás, ktorého zaujíma pečenie, hľadá odpoveď na otázku, aký je rozdiel medzi droždím a kváskom. Veľa ľudí si tieto pojmy dokonca pletie. Poďme teda uviesť oba pojmy na správnu mieru. Prečo tak veľa ľudí uprednostňuje pri pečení kvások pred drož

prejsť na článok

Prečo uprednostniť organické potraviny pred konvenčnými

Biopotraviny a organické jedlo alebo konvenčné potraviny? Čo je lepšie? Za organické jedlo hovorí jeho pozitívny vplyv na naše zdravie, ako aj dobré životné podmienky zvierat. Zástancovia konvenčných potravín hovoria o potrebe produkcie väčšieho množstva

prejsť na článok

Kozie mlieko - Prečo ho uprednostniť pred kravským mliekom?

Mnohí ľudia tvrdia, že pitie mlieka je pre človeka neprirodzené. Mlieko však tvorilo hlavnú súčasť jedálnička našich predkov a odborníci ho odporúčajú zaradiť do výživy aj dnes a to každodenne. Pilo sa kravské, ovčie a kozie mlieko. Kozie mlieko má v poro

prejsť na článok

Prečo je lacný chlieb lacný?

Slovenský spotrebiteľ uprednostňuje cenu a nie kvalitu. Toto tvrdenie síce nevyplýva zo žiadnych štatistík, ani prieskumov, ale zo záznamov obchodných reťazcov. Podľa nich kupujeme naozaj to najlacnejšie. Paradoxom je, že v spomínaných prieskumoch, aj nap

prejsť na článok

Domáce žemličky

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Žemličky si môžeme upiecť aj doma. Čerstvé chutia predsa najviac. Ingrediencie: Na kvások: 1 lyžica kryštálového cukru 50 g čerstvého droždia 150 ml vlažného mlieka Na cesto: 500 g hladkej múky 100 ml oleja

prejsť na článok

Kváskové recepty

Kvások, kváskové recepty a kváskové pečenie sú v poslednom období témou gazdiniek číslo jeden. Mnohí z vás už iste viete, ako sa ku kvásku dostať, prípadne ako si ho sami vyrobíte (ak nie, pozriete si jednoduchý návod tu). V jednom z článkov sme písali aj

prejsť na článok