Prečo stojí rovnaký elektromobil v Číne 16 000 € a na Slovensku skoro 40 000 €? Volkswagen odhalil krutú realitu EÚ

U d vnej ie FonTech informoval, e automobilka VW nie je spokojn s predajmi elektromobilov v ne a na najv om trhu za konkurenciou v razne zaost va. Z toho d vodu zaala pred va model ID.3 za tak n zku cenu, e na om str ca peniaze. Port l AutoBild najnov ie informuje, o stoj za tak n zkou cenou nskeho ID.3 a i je v bec mon tak v hodn elektromobil doviez na n trh. Ben cenn kov cena VW ID.3 v ne za na na sume zhruba 20 550 , zatia o na Slovensku sa aktu lne najdostupnej ia verzia s men ou 58 kWh bat riou pred va za 37 990 . U to je takmer polovin rozdiel v cene oproti n mu trhu, no aktu lne maj ania monos vyui aj peci lnu akciu, kedy VW pon ka 7 000 vozidiel za 15 900 . Akcia je v ak okrem potu kusov obmedzen aj d tumovo a prebieha od 7. do 31. j la.Poas akcie je VW ID.3 v ne lacnej o viac ako 20 000 a mnoh m pekulantom preto napadlo, e s takouto cenovkou by sa ID.3 oplatil aj doviez. AutoBild oslovil hovorkyu nemeckej automobilky, aby objasnila, i je tak to dovoz v bec mon .VWOdpove znie nie. nsku ID.3 by si na eur pskom trhu neprihl sil a d vodov je hne niekoko. Tamoj ie elektromobily s toti homologizovan na nsky trh. V Eur pe by tak nefungovali napr klad syst my n dzov ho volania a po dovoze by si mal tie urite probl m s konektivitou. Preo je ale ID.3 aj bez peci lnej akcie v ne takmer o polovicu lacnej ?VW uviedol, e ID.3 m e pred va v ne za tak n zku cenu z niekok ch d vodov. V prvom rade ide o podstatne ni ie v robn n klady ako v Eur pe. V ne je lacnej ia energia, taktie ni ie n klady na prepravu materi lov a v neposlednom rade sa v zijskej vemoci nach dza aj podstatne lacnej ia pracovn sila ako u n s.Eur pa je v mnoh ch smeroch technologicky z visl od z morsk ch vemoc , predov etk m od spom nanej lacnej pracovnej sily v zii. Vyroben diely a komponenty sa n sledne musia dov a do Eur py, o zvy uje ich cenu na na om trhu.Cenu ovplyvuje e te jeden z sadn faktoral m z sadn m d vodom je fakt, e VW prakticky v etky aut vyrobeneacute; v ne na tamoj om trhu aj pred va. Vysok miera lokaliz cie zniuje n klady na prepravu, o sa vo fin le premietne na cene auta.VW Automobilka v ak priznala, e vo vekej miere na cenu vpl va aj konkurenn boj. Cenov vojna medzi Teslou, VW a dom cimi automobilkami n ti nemeck ho v robcu pred va aut aj za cenu, e na nich prakticky ni nezarob , i dokonca na nich prerob .Eur pski, a teda aj Slovensk z kazn ci sa tak bud musie uspokoji s cenami takmer dvakr t vy mi ako v ne. Mono sa v ak jedn ho da podobnej cenovej vojny dok me aj u n s. akujeme, e ta Fontech. V pr pade, e m postreh alebo si na iel v l nku chybu, nap n m na [email protected]. The post Prečo stojí rovnaký elektromobil v Číne 16 000 € a na Slovensku skoro 40 000 €? Volkswagen odhalil krutú realitu EÚ appeared first on FonTech.sk.

prejsť na článok

Vianočný projekt nadácie Volkswagen

Vo Vianočnom projekte 2019: Auto tolerancie Nadácie Volkswagen získalo Centrum pre deti a rodiny Jesenské finančný dar. Naše deti sa v roku 2019 zapojili do Vianočného projektu Nadácie Volkswagen. Cieľom projektu bolo motivovať deti k aktivite a kreativit

prejsť na článok

Ukradli auto a v ňom dieťa! Volkswagen sa rozhodol pre krok, ktorý uľahčí vystopovanie áut

Chicagský incident prinútil ľudstvo zamyslieť sa. Volkswagen zareagoval ako prvý. Píše sa koniec februára a v chicagskom predmestí Libertyville zlodeji kradnú Volkswagen aj s bábätkom na palube. Zlodeji zaútočili na tehotnú matku a odišli s jej autom. V t

prejsť na článok

Diagnostik - Automechanik (Škoda, Volkswagen, Hyundai)

Pozícia je vhodná pre skúsenejšieho diagnostika - automechanika, ktorý chce pracovať v modernej prevádzke s najpredávanejšími značkami automobilov na Slovensku.

prejsť na článok

Nissan leaf (elektromobil) na Ukrajinu

1/2021 Nissan leaf (elektromobil) o. Roman Grek Kijev, Ukrajina Odovzdané - 2021

prejsť na článok

Greenpower Slovensko

Vzdelávací projekt, ktorý na Slovensku podporila Nadácia Volkswagen Slovakia. The post Greenpower Slovensko appeared first on Profesijný Bakalár.

prejsť na článok