Prečo podávam trestné oznámenie v žilinskej kauze Karpatská?

Na základe podrobného preskúmania mnohých materiálov som v predchádzajúcom blogu popísal zvláštne vlastnícke pohyby lukratívneho pozemku na Karpatskej ulici v Žiline. Pôvodne mestský pozemok patriaci do školského areálu blízkej základnej školy bol v roku 2008 predaný za 1Sk do spoločnosti Žilinská parkovacia spoločnosť za účelom vybudovania športového centra. Tento bod bol mimoriadne vsunutý do rokovania zastupiteľstva na základe návrhu vtedajšieho poslanca Petra Fiabáne. V tejto spoločnosti má mesto Žilina menšinové rozhodovacie právomoci. Väčšinové má firma SIRS – Development, a. s a konečným užívateľom výhod v Žilinskej parkovacej spoločnosti je G. Trabelssie. Odtiaľ bol tento pozemok v roku 2009 prevedený do firmy ŠPORT PARK, s.r.o., v ktorej je konečným užívateľom G. Trabelssie. Mesto v súvislosti s touto transakciou nedisponuje žiadnou zmluvou o prevode nehnuteľnosti ani iný dokument s obdobným účinkom. V roku 2019 na mimoriadnom vianočnom zastupiteľstve primátor Žiliny Peter Fiabáne predložil poslancom na schválenie návrh výmeny majetkov medzi mestom Žilina a spoločnosťami G. Trabelssieho, v ktorej bol tento pôvodne mestský a za korunu predaný pozemok ponúknutý mestu za 1 932 578,34 eur. V stredu 17.6. 2020 som v tejto veci podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa s podozrením na spáchanie trestného činu podvodu a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Verím, že sa celý prípad dôkladne vyšetrí. Nesmieme sa báť. Toto mesto predsa patrí nám – občanom. Príspevok Prečo podávam trestné oznámenie v žilinskej kauze Karpatská? je zobrazený ako prvý na Peter Cibulka.

prejsť na článok

Mesto Žilina sa v roku 2019 pokúsilo predať svoj mnohomiliónový podiel za financovanie výstavby parkovacieho domu v obchodnom centre Mirage za 1 euro alebo 1 126 388 eur a bez znaleckého posudku.

Žilina je zapletená v mnohých nevýhodných zmluvách s „podnikateľom“ G. Trabelssiem. Mesto dokonca pred pár rokmi za peniaze občanov zafinancovalo úver na výstavbu v súčasnosti súkromného parkovacieho domu v jeho obchodnom centre Mirage. Za týchto vloženýc

prejsť na článok

Podávam podnet na Špeciálnu prokuratúru ohľadom silného podozrenia zo spáchania trestného činu pri predaji lukratívneho pozemku pod Športovou halou v Žiline predaným bývalým primátorom Jánom Slotom.

Apelujem na vedenie špeciálnej prokuratúry, vedenie generálnej prokuratúry, vedenie slovenskej polície, ministra vnútra, apelujem na vládnych politikov nášho štátu a apelujem na prezidentku, aby nedovolili zahladenie tejto závažnej kauzy pod koberec. Súča

prejsť na článok

Prečo žilinská kriminálna polícia odmieta vyšetriť závažné podozrenie na trestný čin pri predaji Športovej haly na Bôriku bývalým primátorom Jánom Slotom?

Táto machinácia s majetkom mesta Žilina sa ukázala, keď som študoval materiály súvisiace s extrémne nevýhodnou výmenou majetkov medzi Mestom Žilina a G. Trabelssiem, ktorú v zrýchlenom konaní predložil na zastupiteľstvo v decembri 2019 súčasný primátor P.

prejsť na článok

Skutok sa nestal? Odvolávam sa proti odmietnutiu trestného oznámenia ohľadom podozrenia na závažný podvod s pozemkom pod Športovou halou v Žiline.

Vyšetrovateľ kriminálnej polície v Žiline minulý týždeň odmietol trestné oznámenie ohľadom obrovského pozemku pod Športovou halou na Bôriku, o ktorý Mesto Žilina prišlo v roku 2006, a ktorý nebol nikdy Mestu Žilina zaplatený. Ten istý pozemok malo mesto Ž

prejsť na článok

Ako primátor Žiliny narazil so svojou zmluvou s právnickou kanceláriou Karkó na milión eur.

Obrovskú zámenu majetkov medzi mestom Žilina a spoločnosťami G. Trabelssieho, ktorú predložil na mimoriadnom zastupiteľstve počas Vianoc minulého roku primátor Peter Fiabáne, mala pripraviť právnická firma Karkó. Vybral si ju primátor bez diskusie v zastu

prejsť na článok