Pod Malými Karpatmi sa znovu bude degustovať

Známe vinárske podujatie Chute Malých Karpát sa bude konať tento rok v sobotu 12. novembra. Zapojí sa doň 35 vinárstiev v Svätom Jure, Pezinku, Vinosadoch, Šenkviciach, Modre, Doľanoch a Suchej nad Parnou. Festival Chute Malých Karpát už piaty rok dáva ľuďom možnosť navštíviť všetky obľúbené vinárstva v jeden deň. „Návštevníci podujatia môžu spoznať producentov vín z ich regiónu od Modry až po Trnavu,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.Počas 5. ročníka podujatia, ktoré sa začína v sobotu 12. novembra, budú môcť jeho účastníci zavítať až do 35 vinárstiev v čase od 13:00 h. do 21:00 h. Vinohrady Terra Parna „Je to jedinečná príležitosť nielen spoznať kvalitné slovenské vína, ale zároveň sa stretnúť osobne s vinármi, prezrieť si priestory obľúbených vinárstiev a dozvedieť sa viac o vínach a procese ich výroby,“ dodáva Alexander Prostinák. Lístky na podujatie je možné si zakúpiť online a degustačné poháre a lístky si vyzdvihnúť vo vinárstve Karpatská Perla v Šenkviciach, v prevádzke Gazdova Špajza (v Svätom Jure a v Palace Art Hotel Zámok v Pezinku. Cena vstupenky je 39 EUR pre jednotlivca alebo 55 EUR pre dvojicu. V cene je 60 degustačných lístkov, pohár, mapa vinárstiev, taštička a kupóny na nákup vína za 10 EUR, resp. 20 EUR pre dvojicu.V niektorých vinárstvach bude aj sprievodný program, napríklad v Karpatskej Perle sa budú môcť návštevníci tešiť na vystúpenie Cimbálovej muziky Bystríka Slobodu od 17:00 h.Novinky majú aj vo vinárstve Terra Parna. „Tento rok privítame návštevníkov v našich nových priestoroch zrekonštruovaného meštianskeho domu. Nakoľko tieto priestory otvárame pre verejnosť po prvýkrát, bude fungovať vínny bar aj pre návštevníkov mimo festivalu.,“ hovorí Ivana Sokolovská z vinárstva v Suchej nad Parnou. The post Pod Malými Karpatmi sa znovu bude degustovať first appeared on GURMÁN na Slovensku.

prejsť na článok

Jarné spustenie biofiltra

Znovu a znovu nastáva otázka kedy spustiť filtráciu. Netreba zabúdať ako teploty môžu ešte poklesnúť, v akom množstve máme rybie osadenstvo, či je v jazierku ohrievač a ako rýchlo sa zakaľuje voda.

prejsť na článok

Drevári znovu na cestách

Stalo sa už nepísaným pravidlom a milou tradíciou, že študenti ODCP spolu s niektorými členmi pedagogického zboru, absolvujú pravidelne exkurzie do závodov zameraných na spracovanie dreva,  výrobu aglomerovaných materiálov, výrobu buničiny a papiera, či s

prejsť na článok

Ak by sa nás niekto opýtal, či by sme si znovu vybrali realizáciu odbornej praxe v podniku, tak povieme jednoznačné ÁNO.

Letná prax v Mondi SCP Ružomberok nám priniesla veľa skúseností aj zážitkov. Hneď od začiatku nás zapojili do pracovného procesu. Je zaujímavou skúsenosťou „vplávať“ do kolektívu ľudí a sledovať ich zvyky, pracovný slang, postupy, zmýšľanie. Mali sme možn

prejsť na článok

Aj táto sezóna bude u nás live

Síce nás postihla koronakríza a zrušila nám minimálne prvú polovicu sezóny, tak od momentu kedy znovu šport nabehne do starých kolají tak sa vraciame medzi vás aj my. Mali sme rezervované viaceré priame prenosy z vašich súťaží na tento rok, ktorých ter

prejsť na článok

Akvaporíny

Otázka: Dokážu bunky vodu s malými zhlukmi molekúl vstrebať lepšie ako vodu s veľkými zhlukmi molekúl? Nie. Toto tvrdenie, ktoré obhajcovia zásaditej aktívnej vody ako Dr. Robert O. Young často uvádzajú, je naivné („menšie sa tadiaľ dostane lepšie“) a vôb

prejsť na článok