Pestujeme černice :)

Tieto malé plody sú veľmi bohaté na vitamín C, B a K. Černice majú protirakovinové účinky, a tiež posilňujú imunitný systém. Pomáhajú pri cievnych chorobách, kŕčových žilách, ale aj pri hemoroidoch.

prejsť na článok

Vypestujte si černice

Pamätáte si ešte na časy, keď ste s rodičmi či starými rodičmi chodili na celý deň do lesa zbierať černice? Čierne prsty, škvrny na oblečení a zbieranie štýlom jednu do kandličky, jednu do úst :) Túto sladkokyslú pochúťku musí mať rád snáď každý.

prejsť na článok

Ako strihať černice, aby ste mali dobrú úrodu?

Naša záhradka Ako strihať černice, aby ste mali dobrú úrodu? Koniec zimy je tým najvhodnejším obdobím, kedy môžeme ovplyvniť úrodu tohto chutného ovocia. Poradíme vám, ako strihať černice, aby ste mali dobrú úrodu. Niektoré odrody záhradných černíc (najm

prejsť na článok

Aloe vera

Rastlina Aloe vera je známa nielen svojimi liečivými účinkami, ale radi ju pestujeme aj ako okrasnú rastlinu (viac informácií a užitočných rád napríklad aj o pestovaní nájdete na www.bytvpanelaku.info).

prejsť na článok

Sadíme a pestujeme orechy a mandle

Orechy a mandle skrývajú pod svojimi škrupinami jadrá doslova nabité zdravím. Obsahujú nenasýtené mastné kyseliny, antioxidanty a vitamíny, preventívne pomáhajú proti mnohým civilizačným chorobám, upravujú hladinu cholesterolu. Ako sa sadia?

prejsť na článok

Medovka lekárska – elixír života

Medovka lekárska pochádza z východného Stredomoria a pestuje sa najmä v strednej a južnej Európe. Pestovala sa už v staroveku a jej nadzemné časti používali grécki a arabskí lekári. V dnešnej dobe medovku radi pestujeme ako liečivú, aromatickú, dekoratívn

prejsť na článok