Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami

Domáci chlieb je vždy chutnejší ako ten z obchodu, veľa ľudí však od jeho prípravy odrádza najmä náročnosť prípravy. Práve pre nich je ako stvorený tento rýchly recept na ovsený chlieb s tekvicovými semienkami, pripravený v UFO disku. Tí skúsenejší ho samozrejme môžu pripraviť aj z kvásku, ale podľa mňa je aj droždie vďačná surovina, samozrejme, všetko s mierou. Prísady:70 dkg hladkej múky1 ČL soli½ ČL cukru3 dkg droždia1,5 dl (hrnček) ovsených vločiek1 dl tekvicových semienokvlažná vodaNa povrch:1 vymiešané vajíčkosezamové a pomleté tekvicové semienkaštipka soli Príprava:Droždie pripravíme v troche vlažnej vody. V múke rozmiešame soľ, tekvicové semienka a ovsené vločky, pridáme pripravené droždie a postupne v menšom množstve vlažnú vodu. Pripravíme hladké, vláčne cesto.Necháme aspoň 1 hodinu cesto oddychovať, kysnúť, následne jemne premiesime na pomúčnenej doske.UFO vystelieme papierom na pečenie, vložíme cesto a necháme odležať aspoň 18-20 minút. Následne ho potrieme vymiešaným vajíčkom, posypeme semienkami, trocha osolíme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 210 stupňov. Pečieme po dobu 45-50 minút s použitím ventilátora. Po uplynutí doby pečenia chlebík vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Ak ešte horúci chlieb pofŕkame vodou, tak kôrka bude mäkkšia podľa preferencií. Dobrú chuť! HAPPY FLAME VÝROBKY UFO TOURIST disk na pečenieUFO SEASONED FAMILY vypálený disk na pečenieUFO FAMILY disk na pečenieUFO SEASONED TOURIST vypálený disk na pečenieUFO PARTY disk na pečenieUFO SEASONED PARTY vypálený disk na pečenie Vybavenie na opekačku, turistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:HAPPYFLAME.ONLINE PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBEThe post Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami first appeared on HAPPY FLAME ufo disk na pecenie.

prejsť na článok

Zemiakový chlieb v UFO disku na pečenie

Túžbou každého pekára je krásny okrúhly chlieb s chrumkavou kôrou a mäkkým cestom. V UFO – disku na pečenie sa poľahky dá pripraviť chlebík, ktorý týmto podmienkam vyhovuje. O chuť a dobrú konzistenciu sa postarajú osvedčené suroviny, formu zabezpečí UFO

prejsť na článok

Zapekaný kel v UFO disku

Vždy ma vie potešiť, ak mi niekto pošle svoj osvedčený domáci recept a dovolí mi nazrieť do tajomstiev svojej kuchyne. Dnešné jedlo nám poslala jedna milá šikovná kuchárka Diana Veselovská Vinceová, ktorej novým obľúbeným pomocníkom je UFO disk. Musíme uz

prejsť na článok

Hovädzí brisket na pive v UFO – disku na pečenie

S UFO – diskom na pečenie hravo dosiahnete mäkkosť a šťavnatosť brisketu. Samozrejme, príprava si vyžaduje pahrebu, kvalitné suroviny a čas. Tento brisket sa dotiahol k dokonalosti v disku za 3 hodiny. Trpezlivosť sa však určite vypláca! In

prejsť na článok

Zemiakový paprikáš na pahrebe, v UFO disku na pečenie

Najjednoduchší z jednoduchých! Tento slogan platí tak pre disk na pečenie, ako aj zemiakový paprikáš. Disk jednoducho naplňte pred rybačkou či túrou potrebnými prísadami a na mieste už iba vyčarujte úžasný pokrm, akoby priamo z vašej kuchyne! Prísa

prejsť na článok

Prednáška Návrat k tradíciám v Prievidzi

V Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi sme 14.11.2023 mali tú česť rozprávať o tradícií chleba a domáceho pečenia. Ako sa kedysi piekol chlieb tradičným spôsobom pomocou kvásku z múky a vody, aké má prínosy pre trávenie a zdravie a či sa oplatí týmto spô

prejsť na článok