Ovocné želé z ružového vína

Na 2 poháriky potrebujete : 75g kryštálového cukru150 ml vody5 ks plátkovej želatíny350 ml vína Cabernet Sauvignon rosé250g čerstvého bobuľového ovocia Postup: V menšom hrnci zmiešajte cukor s vodou a zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí, potom už sirup nevarte ale urdžiavajte teplý. Plátkovú želatínu dajte do vody napučať podľa návodu. Potom ju vyžmýkajte a dajte do cukrového sirupu, dobre premiešajte a nechajte úplne rozpustiť. Keď je želatína rozpustená prilejte víno a dobre premiešajte. Do pohárov rovnomerne rozdeľte bobuľové ovocie a zalejte vínovou želatínou. Dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny resp. kým želé nestuhne. Ovocné želé z ružového vína podávajte ako vychladený dezert. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Ovocné želé z ružového vína je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

prejsť na článok

Ochutnávali sme vína z Piemontu

7. marca 2019 sme pre fanúšikov vína pripravili ďalšie zaujímavé podujatie, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch reštaurácie Husacina & Penzión Karolína. Tentoraz sme sa zamerali na talianske vína z výnimočnej oblasti Piemont. Ide o vinársky región, kto

prejsť na článok

Prečo pestovať vlastné ovocné stromy

Ovocné stromy poskytujú najlepšie výnosy zo všetkých rastlín v záhrade. Veď napríklad jedna jabloň môže mať ročne až 500 jabĺk s tým, že ovocie rodí 15 až 20 rokov. No a výhodou sú aj rôzne odrody a druhy, s ktorými môžete mať čerstvé ovocie až 8 mesiacov

prejsť na článok

Vína Domaine Arnoux-Lachaux môžete teraz ochutnať už aj na Slovensku

CHATEAU-VIN vám prináša vysoko hodnotné vína z odrody Pinot Noir z burgundského vinárstva Domaine Arnoux-Lachaux. História tohto vinárstva siaha do roku 1858. V 19. storočí bola postavená prvá pivnica vo vinárstve a najstaršie fľaše vína, ktoré sa nachádz

prejsť na článok

Vianočná ponuka vína a džemu

Hľadáte pre vašich  klientov alebo zákazníkov netradičný gastro darček na tohoročné Vianoce? Prekvapte ich kombináciou prírodného vína a domácich džemov z našej produkcie.  Balíčky vám vyskladáme, zabalíme stačí si vybrať z našej ponuky :-). Objednávať m

prejsť na článok

Červené víno a zdravie: liek alebo zabijak?

Verejnosť, ale aj lekári sú v otázke zdravotných účinkov vína rozdelení na dva tábory. Odborníci na jednej strane odporúčajú umiernenú konzumáciu vína, odvolávajúc sa často na tzv. francúzsky paradox. Na strane druhej je vyhlasovaná za rizikovú akákoľvek

prejsť na článok