Oppenheimerov vnuk odkazuje Nolanovi: Je to výmysel, túto scénu by hneď odstránil

Americk magaz n TIME zverejnil rozhovor s Charlesom Oppenheimerom, vnukom otca at movej bomby J. Roberta Oppenheimera. Hlavnou t mou rozhovoru bol najnov film Christophera Nolana, ktor ovl dol kin nielen na Slovensku, ale aj po celom svete. Charles vzdal poctu reis rovi a nazval ho g niom, no pouk zal na to, e jednu sc nu by najrad ej z filmu okamite odstr nil. FonTech mal monos pozrie si Oppenheimera v peci lnom 70 mm form te a o na om z itku p eme v samostatnom l nku. Samotn Nolan, ktor varoval, e vo filme bud niektor sc ny dramatizovan a upraven pre lep div cky z itok, toti chcel, aby jeho film div ci pozerali pr ve prostredn ctvom tejto technol gie. Poda Oppenheimerovho vnuka je t to sc na v myselCharles Oppenheimer vo v eobecnosti film chv lil, no nedok e mu odpusti sc nu, kde sa hlavn protagonista pok si otr vi jedn ho zo svojich profesorov fyziky. Neexistuje iadny z znam o tom, e by sa pok sil niekoho zabi. To je naozaj v ne obvinenie a je to historick rev zia. Neexistuje jedin nepriate alebo priate Roberta Oppenheimera, ktor by to poas jeho ivota poul a povaoval to za pravdiv , povedal vnuk otca at movej bomby.T to historick nepresnos m prameni z knihy American Prometheus, ktor sa zaoberala ivotom J. Roberta Oppenheimera. Samotn autori v knihe poda Charlesa v ak prizn vaj , e nikto nevie, i je historka o otr venom jablku pravdiv . Poda nej mal depresiami trpiaci Oppenheimer poas svojho t dia vstrekn kyanid do jablka, ktor n sledne dal zjes svojmu profesorovi.Ten mal pokus o vradu prei, priom Oppenheimerovi hrozilo vyhodenie zo koly. Poda al ch dohadov mu pomohol vplyv jeho majetnej rodiny, ktor bola jedin m d vodom, preo ho nevyhodili z univerzity. Niekedy sa fakty preahuj hrou na telef n. Vo filme sa s nimi zaobch dza v gne a vy vlastne neviete, o o ide, pokia nepozn te toto neuveritene hlbok pozadie, dodal Charles Oppenheimer s t m, e film za t to nepresnos nevin a m e za spom nan biografia American Prometheus. Naopak pochv lil z veren rozhovor Oppenheimera s Einsteinom, ktor s ce taktie nebol podloen historick mi faktami, no oznail ho za vemi efekt vny. akujeme, e ta Fontech. V pr pade, e m postreh alebo si na iel v l nku chybu, nap n m na [email protected]. The post Oppenheimerov vnuk odkazuje Nolanovi: Je to výmysel, túto scénu by hneď odstránil appeared first on FonTech.sk.

prejsť na článok

Ondřej Novotný o opasku welterovej divízie: Čaká titulová šanca víťaza Tipsport Gamechangeru?

Od polovice augusta je welterová divízia OKTAGON MMA bez svojho kráľa. Posledným šampiónom tejto váhovej kategórie bol Kaik Brito (17-5). Po pozvánke do Contender Series mu ale organizácia odobrala titul. Trón je preto už viac ako štyri mesiace uvoľnený.

prejsť na článok

Nestaráte sa o svoje peniaze? Pozrite si, koľko môžete stratiť alebo získať

Hovorí sa, že čas sú peniaze. Platí to však iba vtedy, ak človek využije čas efektívne. Ak sa dá ušetriť hneď, tak je zbytočné nechávať to na neskôr. A to, čo ušetríte, môžete hneď investovať a zhodnocovať.

prejsť na článok

Nudíte sa? Na to je život príliš krátky!

Stáva sa vám, že presedíte celý deň pred televízorom, alebo počítačom? Alebo svoje víkendy trávite ležaním a ničnerobením? Zamysleli ste sa niekedy nad tým, akú obrovskú chybu robíte? Žijeme len raz a preto nie je čas na nudu. Preto sa takýto prístup k ži

prejsť na článok

ZDENĚK SMIEŠKO – Vidieť. Cítiť. Zaznamenať.

Výstava uznávaného fotografa a pedagóga Zdeněka Smieška prebieha vo Východoslovenskej galérii v Košiciach od  8. marca do 2. júna 2024 . Ide o prvú samostatnú výstavu tohto významného fotografa, ktorý viac než 50 rokov dokumentoval umeleckú scénu v Košici

prejsť na článok