Oplatia sa slnečné kolektory?

Možno zvláštna otázka od spoločnosti, ktorá slnečné kolektory sama ponúka, ale nech viete čo sa oplatí... Či sa to oplatí alebo nie, to si musí spočítať každý sám. Vždy však rozhoduje veľkosť vstupnej investície a návratnosť.

prejsť na článok

August na záhrade

Nadišiel čas zberu. Slnečné dni, sprevádzané vysokými teplotami dopriali rozkvetu rastlín, a bohatej úrode. Čaká vás posledné zavlažovanie, zostrih živého plotu, a výsadba neskorej zeleniny.

prejsť na článok

Neskoré leto v záhrade

August je typickým mesiacom zberu plodov. Slnečné a teplé dni sú sprevádzané rozkvetom mnohých rastlín. Okrem bohatej úrody a zbierania zrelých plodov vás čaká aj výdatné zavlažovanie, zostrih kríkov, živého plotu a starostlivosť o trávnik.

prejsť na článok

Ako pestovať Calathea

Ako sa starať o Calathea: Kompletný sprievodca Calathea, niekedy označovaná ako kráľovná rastlín, je skutočne ohromujúca rastlina. Je známa svojimi krásne vypracovanými listami, ktoré majú fascinujúce vzory a farby. Táto izbová rastlina pochádza z trop

prejsť na článok

Metodika: BIO ; 9. ročník ZŠ Vytvor si svoj vlastný ekosystém

Vytvoríme malý ekosystém v sklenenom pohári a pozorujeme život v ňom. TÉMA: ekosystém CIEĽ: Vytvoriť si svoj vlastný ekosystém, pozorovať ho a uvedomiť si nároky rastlín. VEK: 9. ročník ZŠ DOBA TRVANIA:  45 minút príprava, pozorovanie počas 2 týždňov (pr

prejsť na článok