Ochraňujeme prírodu vôkol nás

Milý priatelia som tu zas popíjam kávičku rozpoviem vám príbeh o zvieratkách. Ja milujem zvieratká nechápem jednu vec ako môže niekto zabiť zvieratko podotýkam nevinne ktoré nikomu neublíži ľudia doslova kruto zaobchádzajú čo sa týka zvierat ja ešte aj mačku ktorá chodí ku nám pod okno je to malé mača ju kŕmim buď jej zanesiem von alebo vyhodím cez okno volám ju Sivko. Raz som tak našla dobitú mačku a zavesenú na drevenej palici bol hrôzostrašný pohľad nie som zlá ani sadista ale nechápem prečo v našom štáte nie je zato trest väzenie ja hovorím aj moja mamka oko za oko zub za zub. Aj keď je nový zákon že zviera nie vec ale zdá sa mi benevolentný mal by byť prísnejší. Mne ľúto zabiť aj muchu alebo komára no keď nechcem aby nás doštípal tak ho zabijem. Ja pozerám na Facebook záchranárov zvieratiek ale aj v TV prečo to nie je na Slovensku okrem Útulok ktoré sú ako vieme preplnené mali by vyhľadávať podotýkam stále alebo podľa nahlásenia že kde sa nachádza zvieratko vyhodené a podobne ktoré žije neľudských podmienkach. Mali by si ľudia vstúpiť do svedomia a zamyslieť sa nad sebou načo sú im psy, mačky a podobne keď sa toho po čase zbavujú sa nabažia potom sa nemá kto o to starať tak to vyhodia na ulicu keby to dali do útulku ale  to by sme museli inak myslieť. Keby nebolo zvierat tak by všetko živé zahynulo to  týka aj včiel keby vyhynuli tak by do pár rokov všetko uhynulo čiže by nemohol existovať svet ako ho poznáme prečo všetko ničíme vyrubujeme stromy kríky choré ako sa správame ku zvieratám horšie ako zver aj tá je iná. Sused má malého psa. Ten ma veľmi ľúbi vždy uteká za mnou je to samička je to malý čínsky pes je strašne zlatý taký malý chlpáčik. Mali by sme si prírodu ochraňovať veď máme len jednu ja nechápem načo stále všetko kosia aj u nás v parku ani ta tráva nestačí dorásť už ju kosia choré veď ničia celú vegetáciu išla som vám do parku lebo som chcela Štiav poľný to robievam prívarok máme to radi ale zrovna zase kosil nie kosačkou ako voľakedy ale na takom traktorčeku samé emisie zadupávajú korene tráv a podobne. Keď sme sem prišli bývať na dedinu tu bolo plno kríkov zelene rôznej v parku teraz tam nie je dokopy nič všetko opiľujú ako komu šibe alebo na rozkaz starostky napustili po rokoch v parku jazierka ale ta voda zapácha ako stoka samé listy a podobne ak sú tam ryby tak nemajú žiaden kyslík neviem či už neplávajú hore bruchom nechápem také myslenie ale aspoň jedna pozitívna vec videla som veveričku poskakovať hľadala si oriešky aj ja som išla na orechy mimo parku našla som pár kúskov aj na šípky tiež len zopár som našla na staré miesto kde som chodila všetko ostrihané choré nechápem také počínanie na zamyslenie ja pracujem ako dobrovoľník pre ochranu životného prostredia externista chráme si životné prostredie prírodu máme tu a teraz. Priatelia budem pomaly končiť čakajú ma ešte iné povinnosti vidíme sa zajtra pekný zvyšok štvrtku. Myslíme na našu krásnu prírodu. Článek Ochraňujeme prírodu vôkol nás se nejdříve objevil na Kosma.

  • Web: Kosma
  • Aktualizované: 13.11.2023
prejsť na článok

Hladáte prírodu v kozmetike?

To Vám ponúkne luxusná francúzska značka April, ktorá obsahuje 92% zložiek prírodného pôvodu a je vhodná aj pre vegánov. Nájdete ju vo Fann parfumérií. by Emma CORTIJO by Emma CORTIJO by Emma CORTIJO by Emma CORTIJO Článek

prejsť na článok

Objavujeme prírodu

Príroda je naše veľké zrkadlo, objavovať ju nás práve teraz napadlo.

prejsť na článok

Odovzdajte použitý kuchynský olej na Slovnafte

Vyprážate často alebo len sem-tam? Čo robíte s olejom, ktorý vám zostane? Vylievate ho do výlevky? To nie je správne riešenie. Dajte oleju druhú šancu. Ochránite prírodu a my vás odmeníme.

prejsť na článok

Hrajte sa a tvorte s nami 5 / Chránime lesy a prírodu

Už sme v lese, tu sú stromy, jeden tu a druhý tu. Vietor kýva vetvami, vtáčik letí nad nami. Veverička skáče v lese, oriešok si domov nesie.

prejsť na článok

Úprava záhrady na jeseň

Jeseň farbiaca prírodu do svojich farieb sa už začala a tak netreba zabudnúť ani na jesenné práce v záhrade, ktoré sa s ňou spájajú. Nakoľko ich nie je málo, nemali by sme ich odkladať. Tak si vyhrňme rukávy a poďme na to! Na čo by sme nemali zabudnúť?

prejsť na článok