Obnova hradu Gýmeš pokračuje v plnom prúde

Záchrana hradu Gýmeš nad obcou Jelenec v okrese Nitra pokračovala aj v minulom roku. Ako uviedli zástupcovia združenia Castrum Ghymes, ktoré sa podieľa na záchrane hradu, v minulom roku sa podarilo rozbehnúť náročné reštaurovanie vstupného portálu v renesančnom predbrání, ktoré by chceli ukončiť v tomto roku. Podpora ministerstva Pokročila tiež obnova západnej hradby na južnom nádvorí, kde sa podarilo značnú časť múru dostať do finálneho stavu. Na hrade sa uskutočnil aj archeologický a architektonicko-historický výskum. Všetky práce boli realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. pokračovanie článku: https://nitra.dnes24.sk/ The post Obnova hradu Gýmeš pokračuje v plnom prúde appeared first on .

prejsť na článok

Nitrianske dejiny hrad Gýmeš

Krásne spracované video o hrade Gýmeš. Niečo o geografii a histórii tejto zaujímavej pamiatky v pohorí Tríbeč.  Zdroj: Ing. Anežka Križková The post Nitrianske dejiny hrad Gýmeš appeared first on .

prejsť na článok

Wormhole rozdá airdrop vo výške 1,2 miliardy dolárov! Bullrun v plnom prúde?!

Obrovský airdrop Wormhole oznámil masívny airdrop približne 617 miliónov tokenov $W, pričom aktuálna pre-market cena sa pohybuje okolo 2 dolárov. Tento protokol tak rozdelí komunite viac než 1,2 miliardy dolárov! Niektorí užívatelia dostanú odmenu vo výšk

prejsť na článok

Starostlivosť o pôdu po sezóne

Sezóna je v plnom prúde, no o pôdu sa treba starať aj po nej. Viete čo vás čaká?

prejsť na článok

Zaujmite na letnom festivale. Tipy na štýlové kúsky pre váš šatník.

Leto je v plnom prúde a festivaly sú jeho neodmysliteľnou súčasťou. Účasť na takejto udalosti sa nezaobíde bez štýlových outfitov, ktoré vzbudia pozornosť a určujú trendy. Chcete aj Vy zažiariť? …

prejsť na článok

LETNIČKY v plnom prúde !

Petúnie, surfínie, muškáty a množstvo ďalších prekrásnych pestrofarebných letničiek na vás čaká v našom záhradnom centre. Obľúbené letničky do záhonu, na balkón či terasu; rastliny ťahavé aj stojaté, na slnko aj do tieňa.

prejsť na článok