Objavte tajomstvá hôr v skanzene Vydrovo

Necelých 20 minút autom z Hronca nájdete vzácny skvost. Ide o Lesnícky skanzen  múzeum v prírode na Čiernom Balogu. Akékoľvek očakávania od tohto skanzenu máte, určite vás milo prekvapí. Je to výlet na celý deň, avšak nachádzajúci sa pod holým nebom a preto si ho naplánujte na čas, keď počasie bude na exteriérové aktivity vhodné. Ako sa tam dostanete? Jednou z ciest ako sa tam dostať, je prísť do neho priamo autom smer Brezno – Čierny Balog. Druhou možnosťou je využiť Čiernohronskú železnicu idúcu z Čierneho Balogu, kde si zaparkujete svoje auto. Alebo ak sa chcete prejsť, do skanzenu sa dostanete aj po náučnom chodníku od Obecného úradu na Čiernom Balogu. Výber je na vás Jedinečný projekt A o čo v tomto skanzene ide? Lesnícky skanzen vo Vydrovskej doline je jedným zo skvostov lesníctva na Slovensku. Otvorený bol v roku 2002 pod záštitou podniku Lesy Slovenskej republiky. Zachytáva život v prírode ako taký, ale tiež prácu lesníkov a lesných pracovníkov. Je poctou pre všetkých, ktorí majú k lesu blízku. V súčasnosti má tri kilometre a úžasných 70 zastávok. Prehliadku skanzenu výborne dopĺňajú prírodné diela umelcov zo skupiny Ekoart. V skanzene nájdete rôzne expozície ako napríklad Izbu starého horára, Lesy a život, či Strom je modlitba zeme k nebesiam. Celý deň máte čo robiť. Areál je naozaj rozsiahly. Každý si nájde svoju cestičku. Dolinou vedie asfaltová cesta, takže na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, kočíkmi, či na bicykloch. Ak zvolíte cestu cez les, vhodná je protišmyková a pevnejšia obuv. Okrem zastávok na trase je k dispozícii aj bufet s občerstvením a deti sa môžu vyblázniť na detskom ihrisku. Každý rok tu návštevníci nájdu niečo nové. A preto, ak ste už skanzen navštívili, určite choďte ešte raz. Možno nájdete nejaké novinky a možno sa len nadýchate úžasného čistého vzduchu v lese. The post Objavte tajomstvá hôr v skanzene Vydrovo appeared first on Turist Hotel Drotár.

prejsť na článok

Tip na dobré pracovné gumáky? Objavte model Dunlop FieldPRO

Cenovo atraktívny model z obľúbeného materiálu Purofort, ktorý má štíhly dizajn a vyrába sa vo verzií so špičkou aj bez. 

prejsť na článok

Talianske montérky Payper: objavte novinku v našej ponuke

Ponuku pracovných odevov rozširujeme o Taliansku značku Payper, ktorá vyrába nielen kvalitné, ale hlavne moderné a dizajnové pracovné odevy.

prejsť na článok

Google Search Console: Objavte novú aktualizáciu nástroja

To, že Google poskytuje bezplatný nástroj Google Search Console, ktorý ponúka množstvo podrobných informácií o výkone vášho webu, problémoch so zabezpečením, chybách (a ďalšie vymoženosti), už vieme.  Tentokrát však Google vyslyšal žiadosti užívateľov a v

prejsť na článok

Hotel Podjavorník

Horský Hotel Podjavorník leží v srdci chránenej prírodnej oblasti nad dedinou Papradno. Svojím označením **+ predpovedá nezvyčajne široký sortiment služieb. Objavte s nami krásy Slovensko – Moravského pohraničia.

prejsť na článok

Kvalitné pracovné odevy? Objavte belgickú značku Dassy!

Pracovné odevy Dassy patria v našom okolí medzi menej známu značku. Hoci sa jedná o vysokokvalitné odevy, svoj domovský región majú v oblasti Belgicka či Nemecka. Čím sú pracovné odevy Dassy zaujímavé a čo všetko ponúkajú?

prejsť na článok