Na obnovu cestných mostov pôjdu masívne investície, viac ako polovica je v zlom až havarijnom stave

Nové vedenie Ministerstva dopravy SR avizuje masívne investície na opravy mostov na cestách prvej triedy v pôsobnosti Slovenskej správy ciest (SSC). Dôvodom je to, že viac ako polovica týchto mostov je v zlom, veľmi zlom alebo havarijnom stave. Veľká rekonštrukcia mostov má podľa rezortu predísť ich zatváraniu a obchádzkam pre motoristov dlhým aj desiatky kilometrov. Tento zámer je aj v programovom vyhlásení vlády. O potrebe Mostného programu hovorili na ministerstve dopravy už v minulých rokoch za ministra Andreja Doležala (nominant Sme rodina) a jeho dočasného nástupcu v úradníckej vláde Pavla Lančariča.

prejsť na článok

NDS tento rok zvyšuje investície do opráv mostov na Slovensku

Národná diaľničná spoločnosť tento rok zvýšila objem investícií do opráv mostov na Slovensku. V minulom roku zabezpečila komplexnú opravu piatich mostných objektov. Tento rok plánuje obnoviť ďalších sedem mostov. V najbližších dvanástich mesiacoch tak do

prejsť na článok

1 HLAVNÁ CENA a 5 ČESTNÝCH UZNANÍ na medzinárodnej súťaži v Slovinsku

V Slovinskom starovekom meste Celje v júni vyhodnotili medzinárodnú výtvarnú súťaž na tému: Zo sveta hračiek, do ktorej im prišlo 534 prác zo 14 krajín sveta. V dvoch vekových kategóriách udelili 10 hlavných cien a 50 čestných uznaní. Našim deťom... Viac.

prejsť na článok

Bitcoin opäť nad $70 000 Veľkí hráči masívne nakupujú BTC

Analytická spoločnosť Santiment tvrdí, že predhalvingová korekcia ceny Bitcoinu je za nami, pričom veľkí hráči akumulujú nové BTC. The post Bitcoin opäť nad $70 000 Veľkí hráči masívne nakupujú BTC appeared first on Kryptonovinky.sk.

prejsť na článok

Viac než polovica Slovákov podporuje zákaz držania psov na reťazi

Príspevok Viac než polovica Slovákov podporuje zákaz držania psov na reťazi je zobrazený ako prvý na Eva Antošová.

prejsť na článok

Financie na obnovu rodinného domu

Projekt obnov dom je určite najlepším Plánom obnovy pre rodiny adomácnosti. Plán obnovy chce zabezpečiť apodporiť do konca roka 2026 až 30000 rodinných domov. Nové podmienky na obnovu rodinného domu boli zverejnené aaktualizované koncom marca. Správne žia

prejsť na článok